2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2019. június 02. vasárnap • 13:33

A szélsőséges időjárás jelentős drágulást eredményez a gyümölcspiacon

Az aszály sem tett jót a mezőgazdaságnak, most a túlzott esőzések okoznak károkat, ami jelentős drágulást jelent a gyümölcspiacon.

Kínában több százezer állatot kell leölni a sertéspestis miatt - A Népköztársaság ezért tonnaszám vásárolja a húst külföldről. A következményeket  a nemzetközi kereskedelemben is érzik.

13+1 intézkedés a gazdák támogatására - Összesen 13+1, gazdaságot – köztük a mezőgazdasági vállalkozásokat is érintő – intézkedést jelentett be a pénzügyminiszter csütörtökön. A tárcavezető szerint egyelőre marad a 27 százalékos áfa a zöldség- és gyümölcsszektorban.

Drága lesz a cseresznye - A szélsőséges időjárás miatt gyenge termés várható, ezért növekedni fognak az árak.

Az időjárás miatt drágulnak a gyümölcsök - fotó: pixabay.com

Körülbelül 2800 hektár károsodott a heves esőzések és a jégeső miatt - A heves esőzések 2800 hektár mezőgazdasági területet tettek tönkre. A kár 6,5 millió euró.

Új támogatás a szárítmány-előállítóknak - A fűszerpaprika, zöldség, gyümölcs, valamint gyógy- és fűszernövény ágazat versenyképességét javíthatja az új támogatás.

Több száz milliárdos tartalékot jelentenek a precíziós technológiák az agráriumban - A precíziós gazdálkodással évi 65-70 ezer forinttal nagyobb hektáronkénti bevétel érhető el.

Drágább lesz az eper, ami valójában szamóca - A sok eső miatt olyan gombafajták terjedtek el, amelyek alaposan megfertőzték a hazai epertermést. A szakmai szervezet vezetője 20-30 százalékos drágulást vár.

Egy gombafajta felelős a jelentős drágulásért - fotó: pixabay.com

Veszélyes paradicsom vírus jelent meg Európában - Nagyobb távolságra akár fertőzött területről származó paradicsom terméssel is eljuthat.

Szabályozás-javaslatok az almapiaci helyzet javítására - Budapesten tanácskozott a visegrádi országok agrárkamaráinak alma-munkacsoportja. A szakértők az almapiaci helyzet javítása érdekében több javaslatot is megfogalmaztak.

Gyümölcsfákat fertőz a monília - Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke az aktuális kerti növényvédelmi teendőket osztotta meg.

Borválságot sejt az agrártárca - 19 ezer millió liter bor készült tavaly Európában, ami túltermelésre utal, az alábbi intézkedéseket jelentette be a szaktárca.

Válság előjelei érzékelhetőek - fotó: pixabay.com

Minden agrártanácsadással foglalkozónak be kell jelentkeznie a szaktanácsadói névjegyzékbe - Az agrártanácsadási szolgáltatást igénylő ügyfelek eligazodását segíti a 2019. május 29-én hatályba lépő, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló rendelet.  

Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje - A díjat két részletben kell megfizetni az arra kötelezetteknek.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.