2021.06.22., kedd , Paulina

Hírek

2021. február 03. szerda • 15:32

A vadaskertben látta meg a napvilágot a kenguru

Jól viselik a telet a Kecskeméti Vadaskert lakói. Az idei évben már két kis állat is született, márciustól pedig újabb jövevények érkezésére számítanak.

A járványhelyzet miatt november közepe óta zárva tart a Kecskeméti Vadaskert, az élet azonban nem állt meg. Az állatok nyugodtak. A dolgozók, a gondozók ugyanúgy végzik a napi munkájukat, hogy az állatok semmiben sem szenvedjenek hiányt. A hideg időjárás miatt azon állatokra, melyek ezt igénylik, fűtenek: mint például a majmokra, a hüllőkre, a papagájokra, szárazföldi teknősökre - írja a baon.hu.

fotó: pixy.org

– Örömmel mondhatom el, hogy a teljes állatállományunk jól van, sőt, néhány hete bővült is – mesélte Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes.

– Az egyik kenguru erszényében már mozgolódik a pici, aki nemsokára meg is mutathatja magát. Emellett a másfél éve érkezett pettyes, azaz axis szarvaspár is ivaréretté vált, és néhány napja megszületett első utódjuk, aki erős és jó egészségnek örvend. – Márciustól újabb bébibumm várható, többek között a kameruni törpekecskéknél, indiai antilopoknál, muflonoknál, lámáknál számítunk újabb szaporulatra – részletezte.

A vadaskertnek nemcsak az állatállománya gyarapodott, de tavaly decemberre elkészült a legújabb modern kifutó­komplexumuk is.

– Megépítettük az új európai dám- és muflonkifutót, ahová a dámszarvasok és a muflonok költöztek be. A régi, meglévő állományunkhoz újabb állatok is érkeztek. Az egyedek gyorsan megszokták új, kényelmes helyüket – jegyezte meg a baon.hu-nak Tokovics Tamás ügyvezető igazgató.

Az intézmény működtetéséhez az önkormányzat nyújt támogatást. Magánszemélyektől jelenleg alig érkezik adomány.
– Minden évben több olyan magánszemély keres meg minket, aki örökbefogadással vagy egyéb módon anyagi támogatást nyújt a vadaskertnek. 2020 mindenki számára nehéz év volt. Míg a járvány első hullámában több magánszemélytől kaptunk adományokat, most a második hullám idején alig. Éppen ezért várjuk már nagyon az újranyitást, és bízunk abban, hogy minél több látogató keres fel minket, ezzel is növelve a jegyeladásból befolyt összeget – tette hozzá Tokovics Tamás.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor nyithat ki újra a Kecskeméti Vadaskert.

Azt azonban Tokovics Tamás ügyvezető igazgató elárulta, hogy meglepetéssel készülnek. Egy új állatpárt tekinthetnek majd meg a látogatók. Hogy kik is ők, az egyelőre még titok.

A tigrisek nagyon várják a látogatókat

Az állatok élik mindennapjaikat, nem befolyásolja őket, hogy van-e látogató. Kivételt a nagymacskák képeznek. A tigriseknél észrevehető, hogy – csakúgy, mint a gondozók – várják a látogatókat. Rajtuk kívül a zoocsemegét kedvelő állatoknak is hiányoznak a látogatók, őket azonban kárpótolja az állatgondozók által bekészített változatos takarmány és csemege.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.