2019.08.25., vasárnap , Lajos,Patrícia

Hírek

2018. szeptember 17. hétfő • 10:13

A vadászat a magyarság része

Ezért sem szabad elhanyagolni a hazai vadállománynak a fenntartását.

A mai nap arról a hagyományról szól, amely egyidős a magyarsággal. A vadászat ugyanis kezdetektől fogva különös jelentőséggel bírt nemzetünk történetében - hangsúlyozta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkára a Szent Hubertus Vadász és Horgász napon tartott köszöntőjében.


Zsigó Róbert: a Gemenci erdő képes volt megőrizni valamit a természet ősi jellegéből - fotó: AM

A szaktárca államtitkára az immár 26. alkalommal megrendezett eseményen hangsúlyozta, hogy hazánk vadállományának fenntartása fontos feladat, amely csak szakszerű gazdálkodással őrizhető meg.

Ennek érdekében a szakemberek többek között a vadászható vadfajok mennyiségi és minőségi szabályozása mellett el kell látniuk a védett fajok egyedeinek megőrzését, valamint az élőhelyek fejlesztését.

A Gemenci erdőről szólva Zsigó Róbert elmondta, hogy Európa utolsó és legnagyobb ártéri területe képes volt megőrizni valamit a természet ősi, háborítatlan jellegéből.

Itt a hazánkban honos vadfajok szinte kivétel nélkül megtalálhatók, illetve számtalan védett állat és növény megóvásáért dolgoznak az itt élő szakemberek.

Az Érsekcsanádon megrendezett eseményen Kara Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Vadászkamara elnöke kitüntetéseket adott át a vadászat és a vadgazdálkodás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek.

agrotrend.hu / AM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.