2019.09.17., kedd , Zsófia

Hírek

2018. április 18. szerda • 12:29

A vadásztársadalmat képviselő küldöttek felelősséget éreznek az őket megválasztó közösségek iránt

Megtartotta tisztújító Küldöttközgyűlését az Országos Magyar Vadászkamara. 2018. április 13-án az országos küldöttek – akik rekordlétszámmal, a 283-ból 220-an vettek részt az eseményen – egyebek mellett az Alapszabályban meghatározott tisztségviselőkről is döntöttek.

Ez a nagy részvétel egyúttal erős legitimitást is biztosít a megválasztott vezetők és tisztségviselők számára - mondta a tisztújító küldöttközgyűlésen Dr. Jámbor László, az OMVK megválasztott elnöke. 

A munkát folytatjuk. Úgy gondolom jó úton járunk, de folyó ügyeinken túlmenően még számtalan megoldatlan kérdés áll előttünk, melyekre választ kell adnunk, nem is beszélve kiemelt feladatainkról.

Kiemelt feladatokként Jámbor László az Országos Vadgazdálkodási Alap, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeum, és a 2021. évi Vadászati Világkiállítást említette.

Az OMVK Küldöttközgyűlése 2018. április 13. - fotó: OMVK, Földvári Attila

Az elnök szerint minden választás a demokrácia ünnepe. Igaz ez a kamarai választásokra is. A tisztújításon a 283 országos küldöttből 220-an voltak jelen és adták le voksukat. 

Bízom benne, hogy négy év múlva ismét elmondhatjuk, hogy eredményekben gazdag időszakot hagytunk magunk mögött és a szorgalmas munka, az együtt gondolkodás, az összefogás meghozta gyümölcsét.

Az OMVK Küldöttközgyűlése - a tisztségviselők balról: dr. Jámbor László elnök, dr. Székely István jogi képviselő, Bajdik Péter főtitkár, Pap Gyula sportvadász alelnök, Fodermayer Vilmos hivatásos vadász alelnök - fotó: OMVK, Földvári Attila

A választások eredményei és dr. Jámbor László elnök összefoglaló gondolatai az OMVK honlapján, ITT olvashatók.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.