2020.09.28., hétfő , Vencel

Hírek

2019. október 02. szerda • 16:30

A Väderstad Tempo Wide Lining nyerte az Agrotechnica Innovációs díját

Az innovatív Tempo V WideLining elnyerte a hannoveri Agritechnica kiállítás innovációs ezüst minősítését.

A VäderstadTempoWideLining a világ első olyan művelősáv kialakítás funkcióval ellátott szemenkéntivetőgépe, amely nem csökkenti drasztikusan a silókukorica hektáronkénti termésátlagát - írja a Väderstad.

fotó: Väderstad.com

- Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a TempoWideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében. Ez a modern változat lehetőséget biztosít a gazdálkodók számára, hogy tovább növeljék a potenciális termésátlagokat - Mondja MattiasHovnert, a Väderstadértékseítései- és marketing igazgatója.

 A WideLining a világ első művelőnyom kialakítására képes szemenkéntivetőgépe, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy hígtrágyát juttassanak ki silókukorica állományba anélkül, hogy mindez korlátozná a potenciális termőképességet.

-A művelőnyomok kialakítása nem az egyes vetőegységek kizárásával történik, hanem a vetőgép automatikusan változtatja a sortávolságot. Ennek köszönhetően a WideLining minden vetőegysége teljes kapacitáson üzemelhet, ami garantálja a magasabb termésszintet - Mondja JörgenDahl a Tempo vetőgépek termékmenedzsere.

Amikor a hígtrágya kijuttató munkagép nyomvonalát kialakítjuk, a WideLining rendszer automatikusan megváltoztatja a sortávolságokat úgy, hogy két 1050 mm széles művelőnyom jöjjön létre.

- A művelőnyomok kialakítása során négy vetőegység sortávolságát változtatjuk hidraulikus úton. Ennek érdekében az 1050 mm széles nyomok melletti sorok távolsága 750 mm-ről 600 mm-re csökken, ami elfogadható sortávolság ahhoz, hogy a silókukorica magas termésszintjét biztosítjuk - Mondja JörgenDahl.

A teljesen új WideLining rendszer bemutatója a hannoveri Agritechnica kiállításon lesz 2019 novemberében. A WideLining technológia a VäderstadTempo V6-12 modellekhez rendelhető 2020 második felétől kezdődően.

Az Agritechnika kiállítás Innovációs Díja

Az Innovációs Díjakat a DLG (GermanAgricultural Society) által jelölt szakértőkből álló bizottság ítéli oda. Az úgynevezett Innovációs Bizottság független tudósokból, kutatókból és szaktanácsadókból áll. 2004 óta innovatív, jövőbelátó gazdálkodók is helyet kapnak a bizottságban. A kérdést miszerint egy termék megkapja az Innovációs  Díjat, egyszerű többségi szavazattal döntik el.

agrotrend.hu / Väderstad

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.