2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Hírek

2019. október 31. csütörtök • 14:27

Adománynapot tartottak a Magyarok Kenyere program keretein belül

A Magyarok Kenyere program adományozói napját tartották a napokban az egri servita rendházban. Az eseményt megelőzően hálaadó szentmisét tartottak, amelyen a jövő évi jó termésért is imádkoztak.

Köszöntőt mondott ­Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, dr. Pajtók Gábor megyei kormánymegbízott, valamint Jakab István, a MAGOSZ elnöke. A rendezvényen Előházi Irén, az Egri Malom Zrt. igazgatója adta át Árvai Ferencnek, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatójának a megyei gazdák által összeadott búzából őrölt lisztet, s emléklapot vehettek át az adományozó gazdák - írja a heol.hu.

A Magyarok Kenyere az összetartás programja egyben - fotó: pixnio.com

Szendrei László elmondta, idén a tavalyi háromszorosát, 26,5 tonna búzát gyűjtöttek a hevesi gazdálkodók, amelyből 18,6 tonna liszt készült. Ennek nyolcvan százalékát kapja a megyei karitász, az ötöde pedig külhoni magyar családoké lesz. Az elnök kifejtette, a megyében a korábbinál több, 83 gazda vett részt a búzaadományozásban, ötvenen pedig pénzzel, közel egymillió forinttal járultak hozzá a program sikeréhez.

agrotrend.hu / heol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.