2020.12.01., kedd , Elza

Hírek

2020. január 24. péntek • 11:28

AgrárgépShow 2020 – KITE Zrt. által kiállított termékek

Január utolsó előtti hete a magyar agrárium számára egyet jelent az AgrárgépShow és AgromashEXPO izgalmával. A termelők és érdeklődők kíváncsian várják a megakiállítás minden újdonságát, a kiállítók pedig hatalmas energiákkal készülnek a legújabb trendekkel, műszaki és agronómiai megoldásokkal.

Nem volt ez másképp a KITE Zrt. életében sem. Mint hagyományosan most is az F pavilon közel 3000 négyzetméterét töltötték meg az általuk forgalmazott komplex megoldásokkal, köztük a Termékfejlesztési Nagydíjjal kitűntetett John Deere 8R-es traktorsorozat tagjával, a gumihevederes járószerkezeteken nyugvó 8RX-el.

A kiállított termékek mellett az esemény teljes ideje alatt fényshow-val, látványelemekkel készültek, melynek monumentalitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint 100 m2 vizuális megjelenítőt, több mint 350 db lámpát, közel 500 méteres rácsos tartószerkezetet és high-techaudio-vizuális rendszert használtak a lenyűgöző látványhoz és hanghatásokhoz. Emellett érdekes játékokkal is várták a látogatókat, amik eredményeként az élmény emlékét kis ajándéktárgyakba rejtve vihették haza a látogatók.

Balogh Viktor, termékfejlesztési nagydíj átvétele

GÉPKERESKEDELEM

Szántóföldi gépek

A gépkínálatban több említésre méltó újdonság is van. Megújul a John Deere 6R, 7R és 8R sorozata. Az új modelleket a nagyközönség először láthatja hazánkban a KITE Zrt. jóvoltából. Az új 7R és 8R modellsor, mely megjelenése a BMW kaliforniai dizájntervezőjének kézjegyeit hordozza, várhatóan 2020 végétől lesz elérhető a gazdálkodók számára.

A kiállított 6195M traktor a John Deere új 6M sorozatának legnagyobb teljesítményű modellje. Megújult fülkebelsővel és opciós lehetőségekkel az új széria közelít a 6R sorozatú traktorok világa felé. A németországi gyárban készült modellbe belekerült, az R sorozatú traktorokból már ismert telematikus távfelügyeleti rendszer, a JDLink.

A korábbi szériáktól eltérően már elérhető opciók az elektromosan vezérelt hátsó kihelyezett hidraulika-csatlakozások, az üléssel együtt mozduló könyöktámasz váltókarral, illetve elektromos joystick-kal és a 6R traktorból már jól ismert jobb oldali vezérlőpanel is.

Az új 6M modellsor átalakult és bővült egy kompakt méretű sorozattal a 90 és 120 LE közötti tartományban. Lerövidített motorháztető, rövid tengelytáv, ezáltal jó kilátás fogja jellemezni ezeket a traktorokat. Továbbá ez a csoport egy újra gondolt motorral fog a piacra kerülni, mely esetében a 20 LE plusz teljesítmény (IPM) mellett az EGR kipufogógáz-visszavezető egység és a részecskeszűrő kikerül a rendszerből.

A KITE Zrt. limitált ideig akciót hirdet az új 6M sorozat 6155M típusjelzésű traktorára, illetve limitált ideig és limitált mennyiségben a John Deere 5090M és 5100M traktorokra is.

Az új 7R sorozat kerekes kivitelben 250 és 330 LE között lesz elérhető. A kisebbek 6,8 literes, 290 LE-től pedig 9,0 literes John Deere motorral szerelve mechanikus e23 PowerShift vagy fokozatmentes Autopowr 40, vagy 50 km/h-s sebességváltóval lesz választható. A fokozatmentes váltóhoz az egyedülálló vezetési élményt nyújtó CommandPRO joystick kar is választható, ami eddig csak a 6R traktoroknál volt elérhető. 

A megújult 7R a megszokott John Deere minőségen túl új fülkével, megújult 60%-kal nagyobb fényerejű LED világításrendszerrel rendelkezik és elérhető opció a perforált fűthető bőrülés 2 zónás masszírozó funkcióval, valamint pihentető lábtartókkal, valamint a 6.1-es mélysugárzóval ellátott hangrendszer érintőképernyős rádióval. A fülketetőből a légkondicionáló átkerült a fülke alá, és még kisebb lett a zajszintje. Így a kezelő hasonló kényelemben részesül, mint egy felső kategóriás személyautó vezetője.

A 7R esetében elérhető az 1700 kg-os EZ Ballaszt pótsúly, melyet 1 percen belül képes a traktor hidraulikusan a „hasa” alá felvenni, megnövelve az össztömegét, és megtartva az ideális tengelyenkénti súlyelosztást. Újdonság a LED-es megkülönböztető sárga jelzőfény, a tetőbe épített SF6000-es antenna, amely ugyanúgy, ahogy a korábbi antenna, akár 2 cm-es jelpontosságra fejleszthető a KITE Zrt. RTK hálózatának használatával.

A megújult 8R sorozat természetesen mindent tud, amit az új 7R képes nyújtani tudás és kényelem tekintetében, de mindezt nagyobb megengedett teljesítmény és össztömeg mellett.

Megjelent a 8RX sorozat

Az új 8R traktorsorozat már háromféle járószerkezettel lesz elérhető a John Deere kínálatában. A hagyományos, legnagyobb számban értékesített és elismert kerekes kivitelben 5 modell áll rendelkezésre, 280-410 LE névleges motorteljesítmény között. A két gumihevederes RT változat az 5 modellből négynél elérhető lesz, csupán a legkisebbnél, a 280 LE-s változatnál nem. Teljesen új dizájnt kapott az új 8R sorozat külső megjelenésében és a fülkét belülről nézve egyaránt.

Igazi újdonság, a 8RX sorozat megjelenése. Érdekessége, hogy nem törzscsuklós négyhevederes kivitelről beszélünk. Hevedertől függően akár 4,5 m2-t meghaladó felfekvő felülettel, 24 tonna megengedett össztömeggel, 310 - 410 LE névleges teljesítmény mellett a kisebb talajtömörödést célozza meg, nagy területteljesítménnyel és vontatási képességgel ötvözve.

A teljes új 7-es és 8-as sorozatnál elérhető lesz a JD Link az optimalizált üzemszervezés és a flottamenedzsment funkció, hogy a tulajdonos bárhonnan és bármikor nyomon tudja követni traktorai helyzetét, beállításait, motorterhelését, üzemanyag-fogyasztását és a gép kihasználtságát, valamint a John DeereExpertAlert meghibásodás-előrejelzés, hogy a traktor jelezze a várható meghibásodásokat, még mielőtt azok bekövetkeznének, így a szerviz előre felkészülten, a szükséges alkatrésszel tud még a meghibásodás előtt kimenni a traktorhoz, minimalizálva a munkából való kiesést, és maximalizálva a gép kihasználtságát.

A sárga-zöld gépek között kiállított S770 kombájn rotoros kivitelű, mely flexibilis vágószerkezű vágóasztallal van összekapcsolva. A KITE Zrt. ezzel a cséplési technológiával átformálta a magyar kombájnpiacot. A rotoros kombájn szegmensében a KITE Zrt. évek óta egyértelmű piacvezető az értékesítési statisztikák alapján. Az ezzel kapcsolatosan felhalmozódott tudás és tapasztalat tovább erősíti ennek a rendkívül sikeres piachódító sorozatnak a további térnyerését.

A motoros gépek közül nem maradhat ki a megjelenésében is kiemelkedő John Deere önjáró permetező. Az új R4140i/R4150i európai önjáró permetezőitazon gazdáknak ajánljuk, akiknek elvárás az önjáró permetezőknél már megszokott menetteljesítmény, területteljesítmény, gépkezelői komfort, viszont nem szükséges az 1,1 m fölötti hasmagasság.

A motorháztető alatt a már jól ismert 6,8 literes, 255 LE teljesítményű, 6 hengeres John Deere motor dolgozik. Az állandó, intelligensen vezérelt összkerékhajtás, a független kerékfelfüggesztés és az összkerék-kormányzás segítségével nehéz terepviszonyok mellett is képes dolgozni a gép, továbbá kiváló manőverezhetőség és magas menetkomfort jellemzi.

Az acél szórókeret mellett már az új karbonszálas, ultrakönnyű ugyanakkor erős kerettel is rendelhető a gép, akár 36 m-es keretszélességig. A permetező keret hasonlóan a vontatott társaihoz stabil, precízen vezérelhető, pontos permetlé-kijuttatást tesz lehetővé. A nagy területteljesítményt a 4000 vagy 5000 liter térfogatú polietilén permetlé-tartályok is segítik.

Az automatikus tartályfeltöltéssel és az automatikus több ciklusú öblítési programmal tovább egyszerűsíthető a gépkezelő munkája. Az R4140i/R4150i önjáró permetezők egyedülálló 2 körös POWRSPRAY permetező rendszerrel vannak szerelve. Ez annyit jelent, hogy egy 1200 l/min teljesítményű centrifugál szivattyú csakis a feltöltésért felel és tiszta vízzel érintkezik, egy 1000 l/min teljesítményű ugyancsak centrifugál szivattyú pedig a permetezési, keverési funkciókat látja el.

A szórókeret új ExactApply forgófejjel is választható, melynek új fejlesztésű automatikus fúvókaváltó rendszere menetsebesség-arányosan váltja a fúvókákat, így a lefedési kép mindig tökéletes lesz menetsebességtől függetlenül, továbbá a fúvókánkénti szakaszolást is lehetővé teszi.

A gépkezelő komfortját a prémium fülke garantálja, ami az új 4. generációs 4640-es kijelzővel a precíziós gazdálkodás minden elvárását teljesíti. A már említett JDLink távdiagnosztikai rendszerrel pedig folyamatos rálátása van a tulajdonosnak a gépre akár okostelefonon keresztül is, továbbá általa prémium szervizszolgáltatások is igénybe vehetők.

A másik stratégiai beszállító az angol JCB, aki a világ 150 országában van jelen több mint 300 modellből álló portfóliójával. Magyarországon a KITE Zrt. kínálatában az összes olyan típus megtalálható melyet a gyár a mezőgazdasági szegmens számára fejleszt és készít. Ezek közül a legismertebbek a teleszkópos és törzscsuklós rakodók, csúszókormányzású rakodók és a gyors haladási sebességével kitűnő Fastrac. Az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normáknak való megfelelés érdekében 2020-as modellévtől a Fastrac modellek mindegyike részecskeszűrővel szerelt, így teljesítve a Stage V normát. A kiállított 542-70 típusú teleszkópos rakodó főbb ismérvei a Michelin abroncsok, fűthető és légrugós vezetőülés, klímaberendezés, bluetooth kapcsolatra előkészített rádió és 125 LE-s motorteljesítmény. A géphez gyári JCB és utángyártott munkaeszközök is rendelkezésre állnak a KITE Zrt. kínálatában.

A logisztikai feladatok elvégzésére a JCB mellett a Joskinés a Fliegl termékekből is válogathatott a vásárló.

A Joskin több, mint 50 éves gyártási tapasztalattal rendelkező, belga családi tulajdonban lévő vállalat idén ünnepli 10 éves kapcsolatát a KITE Zrt.-vel. A minőségi anyagokból, teljesen automatizált folyamatokkal gyártott, galvanizált pótkocsik biztonságosan és hosszú távon tudják szolgálni a gazdaságot, legyen szó három oldalra billenő forgózsámolyos pótkocsiról, billenőplatós pótkocsiról lenyitható oldalfalakkal vagy éppen teknős, hátrafelé billenő pótkocsiról. A speciális feladatokra a tartálykocsik minden méretben és kivitelben elérhetőek.

JCB

Szálastakarmány betakarítási technológia gépeit a SIP és John Deere márkák képviselték. A SIP kaszák, rendterítők, rendsodrók a tartósság, hatékonyság és a könnyű kezelhetőség jegyében lettek tervezve. A gépek minőségébe fektetett hitet semmi sem bizonyítja jobban, mint a SIP gépekre járó 3 év jótállás.

A John Deere V451G és M bálázója a változó kamrás csoport közkedvelt gépe. A maximális bálaátmérő 1,65 m, amit ezekkel a bálázógépekkel el lehet érni. Az integrált csigás rotornak köszönhetően a gép eltömődésének veszélye nagyobb haladási sebesség mellett is csekély, így nagyobb teljesítmény érhető el velük.

Megújult a RAUCHMDS műtrágyaszóró családja is. Az eddigi 19.1-es típust a 20.2-es váltja. Az új típus nagyobb terhelhetőséggel érkezik, ami az eddigi 1800 kg helyett 2000 kg-ot jelent. Ezzel párhuzamosan megjelent egy 1100 l-es tartálytoldat, melynek köszönhetően a 900 l-es alap tartálykapacitás 2000 l-re növelhető. Változott a röpítőtárcsák kialakítása is. Ezentúl a nagyobb modellekhez hasonlóan az MDS-ek esetében is teljes tárcsacserével oldható meg a nagyobb munkaszélesség elérése, szemben az eddigi tárcsalaptoldat cserével. A beállítások a tartály elején találhatók a kezelő számára könnyen leolvasható helyen.

A felső kategória műtrágyszórója a RauchAxis, amely a precíziós gazdálkodásban támasztott követelményeket is maradéktalanul kielégíti. Ilyen a változtatható dóziskijuttatás térkép alapján, a mérleges tömegellenőrzés, a sebességfüggetlen szórás, valamint a táblavégi fordulókban az átfedés-optimalizálás.

A talajművelő gépek háza táján is van új a Nap alatt a kiállított gépek sorában. A KöckerlingAllrounderFlatline az egész termelési ciklusban használható univerzális eszköz. A gép tavasszal alkalmas az őszi alapművelés elmunkálására, illetve a magágy elkészítésére is. Nyáron pedig a kalászosok tarlójának sekély tarlóhántását is képes elvégezni. Újdonság a 6 gerendelyes felépítés az eddigi négy helyett. Ennek köszönhetően a 6 m-es munkaszélességű gépen az eddigi 36 db kapa helyett 47 db található melynek következtében a 15-16,7 cm-es kapaosztás 13 cm-re változott.

Így a gép a nagyobb mennyiségű szármaradványt is képes a talajjal összekeverni. A gépen továbbra is megtalálható a hidraulikus Levelboard simító, de újdonságként megjelent egy késes aprítóhenger is a kínálatban. Ezt a hengert a hidraulikus simító helyére lehet felszerelni. Ez az opció szintén a nagyobb szármaradvány egyenletesebb eloszlatását szolgálja egy előzetes aprítás segítségével.

A csak ezen a típuson elérhető duplarugós kapaszárak a nagyobb igénybevétel miatt kerültek a gépre. A kapasorok mögött továbbra is a már jól bevált dupla STS henger található, ami egy kiváló rögtörő és felszín alatti visszatömörítő hatással bíró művelő elem. Az AllrounderFlatline 6 és 7,5 méteres munkaszélességben érhető el, 250-300 LE-ig terjedő teljesítményigénnyel.

KERTÉSZET

A KITE Zrt. 2019-ben egy közel 900 millió Ft értékű beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy a meglévő palántanevelési eszközrendszerét és technologóiáját korszerűsítse. Az ArárgépShow-n bemutatásra kerültek az egyes technológiai elemek, mint például nevelő közegek, tápkocka méretek és természetesen a végtermék a palánta is. Bemutatták a téli és tél végi szezonra nevelt palántakínálatunk egy részét annak érdekében, hogy partnereik meggyőződhessenek arról, hogy melyik a számukra ideális palánta. A fejlesztéseknek köszönhetően teljes biztonsággal tudják garantálni a növények homogenitását, amely a termesztés sikerességének kulcsa. 

Jelenleg a magyarországi piacon a KITE Zrt. az egyetlen hivatalos forgalmazója a SotrafilmBiolebomló talajtakaró fóliának, mely 100%-ban lebomló, megújuló növényi nyersanyagból készül, ezáltal használatát követően további szervesanyaggal gazdagítja a talajt. A fólia alapanyaga politejsav, amelyet kukorica- és burgonyakeményítőből állítanak elő, fekete színe pedig a hozzáadott szénnel érhető el.

Manapság a termelők legnagyobb problémája, hogy nincs elegendő mennyiségű és minőségű kézimunkaerő, ráadásul az órabérek is nagy mértékben növekedtek. A termék előnye a többi polietilénből gyártott talajtakaró fóliával szemben, hogy a kultúrnövény betakarítása után a fóliát nem kell összegyűjteni és elszállítani, egyszerűen a növénymaradványokkal együtt a talajba kell forgatni.

Az innováció azonban itt nem áll meg, hiszen a KITE Zrt. által forgalmazott innovatív, új generációs biostimulátorok és lombtrágyák a zöldségtermesztési technológiánk alapköveit jelentik. Megoldást nyújtanak minden kertészeti kultúrában a tápelemhiányok okozta negatív hatások ellen és védelmet biztosítanak növényeink számára a szélsőséges időjárási körülmények okozta stresszel szemben.

A környezettudatosság szellemében forgalmazzák ezen termékeket a termésbiztonság eléréséért és a minőségi szermaradékoktól mentes áru előállításáért. Palántaneveléstől egészen a termés betakarításig kezünkben a megoldás a növény számára nélkülözhetetlen makro- és mikroelemek pótlására. Biostimulátoraink a teljes vegetációs időszakban biztosítják az intenzív fejlődést, gyökeresedést, valamint a terméshozam növekedést.

Kertészeti gépek

A KITE Zrt. a kertészeti gépek frontján ezúttal a zöldségtermesztés gépeire fókuszált a kiállításon. A zöldségtermesztéssel foglalkozó látogatók láthatták, hogy ebben a szegmensben is innovatív és modern megoldások jelentek meg.

A HortechSrl. passzív ágyáskészítő-fóliafektető gépe egy menetben végez el két fontos munkát: a bakhátak formálását és a fólia kifeszítését. A maximum 140 cm széles fólia fektetése után nincs más dolgunk, mint kiültetni a palántákat az ágyásba. A palánták ültetésében nagy segítséget jelentenek az olasz Ferrari CostruzioniMeccaniche cég első osztályú palántázói, amelyek a sportautó gyártásban ismert névrokonához hasonlóan, ezen a területen a csúcsminőséget jelentik.

A bemutatott FMAX palántázó tálcás palánták ültetésére alkalmas, segítségével egyszere 3 sor palántát tudunk egy időben a földbe helyezni. Szintén egy olasz beszállító a SelvaticiSrl. az ásógépek területén szerzett méltán nagyszerű hírnevet, hiszen ásógépeivel már több, mint 50 éve bizonyítja a kiváló minőséget. Az ásógépek különböző méretei és munkamélységei lehetővé teszik, hogy minden zöldségkultúrában, de szőlő- és gyümölcstermesztési technológiákban is alkalmazhatók legyenek.

A cég a növényvédelem területén mutatta be a Nobili JET kifúvócsöves permetezőt. A permetező elfordítható csöve lehetővé teszi, hogy mind függőleges, mint vízszintes irányba tudjon permetezni az eszköz.

A vízszintes permetezési képessége miatt alkalmas fóliasátorban termesztett zöldségek növényvédelmére, hiszen a horizontális permetezési távolsága, akár az 50 métert is meghaladhatja.

AFTER-SALES SZOLGÁLTATÁSOK

2020 évben a KITE Zrt. szervize az újonnan induló Gépüzemeltetés szolgáltatás mellett nagy figyelmet fordít a mezőgazdaság műszaki szegmensét támogató informatikai rendszerek népszerűsítésére.

Ezért az idei évben a KITE Zrt. szerviz standján az egyik fő téma a John Deere gépek telematikai adatait feldolgozó informatikai rendszer bemutatása. Célunk, hogy közelebb hozzuk partnereinkhez azokat a gyári programokat, alkalmazásokat, amelyek segíteni tudnak a mindennapi döntéshozatalban legyen szó akár a gépek optimális üzemeltetéséről vagy a logisztikai feladatok szervezéséről.

Indulva az alapoktól, ami a John Deere rendszerében a 2012 óta folyamatosan működő és fejlődő JDLink Dashboard, aMyJohnDeere online felületén elérhető számtalan alkalmazáson át egészen az ExpertAlert szolgáltatásig, ami gyökeres változást indított a szervizszolgáltatás területén.

Nem csak azt szeretnénk megmutatni partnereinknek, hogy a telematikai adatok feldolgozásával hogyan tudjuk megtalálni azokat a kritikus pontokat, ahol pénzt és időt takarítunk meg, hanem egy kis betekintést engedünk abba a folyamatba, amivel növelni tudjuk a KITE Zrt. szervizszolgáltatásának gyorsaságát és minőséget.

A KITE Zrt. országos szervizhálózatának egy új vevőszolgálati csoportja alakult meg 2020-ban, a gépüzemeltetési csoport. Több éves munka és felkészülés előzte meg a csoport létrejöttét, melynek célja egy olyan szolgáltatás létrehozása, amely speciális tudásával és a gyári digitális eszközökkel magasabb szintre emeli a KITE Zrt. szolgáltatásait.

SIP kasza

Hosszú folyamat volt összeállítani a szakembergárdát, hiszen magas szintű informatikai, speciális műszaki és agrotechnológiai ismeretekre van szükség ahhoz, hogy kiemelkedő színvonalú, szolgáltatást tudjunk a partnereinknek nyújtani. A hagyományos szerviztevékenységet kiegészítve a gépeket üzemeltetőkkel közös célunk a műszaki meghibásodások és az állásidő csökkentése.

A gépüzemeltetési csoport főbb feladatai:

• az újonnan vásárolt gépek beüzemelése

• a típusismereti oktatások megtartása

• a gépekben lévő intelligens eszközök helyes használatának az oktatása

• MyJohnDeere-fiók kezelése, adatok kezelése, szerkesztése, elemzése

• JCB Livelink fiókkezelés, adatok kezelése, elemzése a gépek helyes pótsúlyozási ajánlása

• megfelelő traktor-munkagép kapcsolat kialakítása

• az intelligens megoldások használatával történő távoli üzemeltetési segítségnyújtás

• szezon közben történő helyes gépbeállítás a területen a betakarítógépek beállítása, a veszteség elemzése

• műszaki technológiai ajánlás

• a precíziós gazdálkodás műszaki hátterének a biztosítása, felügyelete

• egyéb speciális üzemeltetési feladatok

A csoport nem csak az intelligens gépekkel foglalkozik, munkája során a nem prémium gépek, munkagépek, speciális gépek és rakodógépek beüzemelése, üzemeltetése is feladatai közé tartozik. A megszerzett ismereteket átadjuk a kereskedelemért felelős kollégáknak, kimutatásokat és elemzéseket készítünk a gépeken elvégzett beállításokról. Kezdetben régiónként 3 fővel tervezzük az indulást, de ahogy a szolgáltatás iránti ismereteinket fejleszteni tudjuk, bővíteni fogjuk a létszámot.

Folyamatos szakmai fejlődést és életpályamodellt biztosítunk a kollégák számára, így szeretnénk hosszútávon kimagasló szolgáltatást végezni.

Üzemanyag-garancia program

A KITE Zrt. és John Deere elkötelezett amellett, hogy vásárlóinak a piacon elérhető legjobb termékeket biztosítsa, melyek termelékenyek, nagy a hasznosüzemidő-arány alacsony napi üzemeltetési költség mellett. A John Deere traktorok nagyon kedvező üzemanyag-fogyasztással képesek dolgozni. Ezt a tényt támasztja alá a John Deere üzemanyag-garancia programja, amelyhez 2019-ben a KITE Zrt. is csatlakozott hét partnerrel. Mivel az üzemanyag-fogyasztást számos tényező befolyásolja, a program végrehajtásában folyamatos segítséget nyújtunk a partnereinknek, hogy a lehető legkedvezőbb fogyasztást hozzuk ki a gépből.

A program lényege, hogy a John Deere előre meghatároz gyári üzemóránkénti fogyasztási normát a gépeire, és a JDLink adatait felhasználva és ennek segítségével a szállításban és a talajmunkában folyamatosan figyeli a gépek fogyasztását. Ha a traktor a gyári norma felett fogyaszt, akkor John Deere gyár, a fogyasztáskülönbözetet megtéríti a programhoz csatlakozott felhasználónak.

Ha a traktort a gyári norma alatti fogyasztással üzemeli a programban részt vevő parterünk, akkor pedig a fogyasztás különbözetének a kétszeresét téríti, azaz úgynevezett visszatérítési bónuszt kap a partner. Abban az esetben, ha a fogyasztása megegyezik a gyári értékkel, akkor nem történik visszatérítés, „csupán” a kedvező fogyasztást biztosító üzemeltetési tanácsokkal lesz gazdagabb a partnerünk. A programban a KITE Zrt.-től, újonnan vásárolt 6R, 7R, 8R típusú traktorok vehetnek részt, időtartama a beüzemeléstől számított 365 nap.

Ma a mezőgazdasági piacon nincs még egy olyan gyártó, mint a John Deere, aki a gépei üzemanyag-fogyasztására garanciát vállalna. Ez a program is bizonyítja, hogy a kimagasló minőségű gépek mellett, a gyár a, vevői számára a John Deere által ígért adatokra is vállal garanciát.

S700 kombájn CommandARM™ kartámla és GS4600 kijelző rendszer – teljes értékű szimulációs modell

A GS4600 jelű kijelző és a központi számítógép, valamint CommandARM™ kartámla és a CommadPro vezérlő kar, a prémium John Deere traktorokkal megegyező elvi kialakítású, mely leegyszerűsíti a gépkezelő tanulási folyamatát és gyorsabb eligazodását a kezelőszerveken.

A nagyméretű színes, érintőképernyős kartámlakijelzőn elérhető magyar nyelvű menü segítségével lehet beállítani, majd követni a kombájn és az egyes automata rendszerek működését. Ha a kezelőnek kérdése merülne fel, a szakemberek a távoli kijelzőelérés segítségével (alapfelszereltség) azonnali segítségnyújtást tudnak adni.

A gyár által kifejlesztett kombájn-szimulációs modell lehetővé teszi a kombájn kezelőszerveinek és magyar nyelvű menürendszernek a gyakorlati bemutatását, oktatási és demonstrációs célokra. A gyártó információs weboldalán ezek a funkciók számítógépes szimuláció formájában is elérhetők.

Szakműhely

A 2018-ban elindított Speciális Szakműhely szolgáltatásaival célunk, hogy a KITE Zrt. mobil szakszervizét kiegészítve komplex műszaki ellátást biztosítsunk, első körben azon partnereink számára, akik tőlünk vásárolták önjárógépeiket. A műhely tevékenysége kiterjed a motor-, az erőátvitel-, a hidraulika-, a hidrosztatika, valamint az üzemanyag-ellátó és füstgáz-kezelő rendszerek egységes, magas színvonalú felújítására.

John Deere kenőanyag – Megbízható forrásból

A KITE Zrt. a mezőgazdasági kenőanyagpiacon elsőként vezeti be a megkülönböztető biztonsági jelzések, hologramos címkék alkalmazását, melyek garanciát jelentenek a gépüzemeltetők számára. A matricák mindegyikén megtalálható a KITE Zrt. logója, a megbízható forrást jelölő védjegy, az egyediséget jelző sorszámmal ellátott QR kód, és a hamisítás elkerülését szolgáló hologram. 

Az egyedisége abban rejlik, hogy a zárókupakot és a hordót, valamint a flakont összekötő hologramos címke csakis roncsolással távolítható el a termékről, egyúttal maradandó nyomot hagyva a csomagoláson.

2019. októberétől a KITE Zrt. által forgalmazott John Deere motor, hajtómű és UTTO olajok kupakjain megtalálhatóak a speciális, hologramos címkék, ami biztosítékot jelent az ügyfelek számára, hogy a hordóban, a John Deere előírásainak megfelelő, és a gép terheléséhez igazodó, kiváló minőségű olaj van.

PrecisionPlanting

A KITE Zrt. hivatalos forgalmazója az amerikai mezőgazdasági gépgyártó cég, a PrecisionPlanting termékeinek. A cég egyik fő célkitűzése a vetés sebességének és pontosságának növelése. Széles termékpalettával rendelkezik, főleg amerikai vetőgépekre kínál számos opciót, mely tovább javíthatja a gazdálkodás eredményét.

KITE-JET és folyékony műtrágyatárolási megoldások

A KITE Zrt. úttörő módon vezette be a starter műtrágyázás folyékony formáját, melynek kijuttatási eszköze a saját fejlesztésű prémium KITE-JET rendszer.

A KITE-JET más műveletekkel összevont, precíz folyadékkijuttatást szolgálja. Ezzel költségmegtakarítást érünk el, mind a technológiai műveletek számának, mind a pozícionált kijuttatás tekintetében.

A folyékony műtrágya szállításának megoldására többféle méretben (3100, 5600 és 8100 literes) rendelhető, UV álló polietilénből készülő szállítótartály-család kínálatából választhatnak partnereink. A KITE Zrt. által forgalmazott tárolótartályt a francia Duraplas cég gyártja. A tartály 25.500 literes űrtartalma alkalmas egy egész tartálykocsi tartalmának befogadására. A több mint 2 cm-es falvastagsággal, rotációs öntéssel, egy darabból készített tartályok kiemelkedő szilárdsággal bírnak. A kompakt kivitelnek köszönhetően magassága nem éri el a 4 métert, így akár egy zárható csarnokba, vagy magtárba is befér, ahol védve van az időjárás hatásai, valamint a lopás ellen.

AnnoviReverberi mosók

Az AnnoviReverberi olasz gyár immáron több, mint 60 éve fejleszt és gyárt szivattyúkat a mezőgazdaság és az ipar számára. Sikeresen leküzdve a folyamatos kihívásokat az egyre nagyobb teljesítmény elérésére. A vállalat mezőgazdasági és ipari üzletága mellett mosó és tisztító berendezéseket is gyárt ügyfelei számára, melyek úttörőként járnak számos más gyártó termékei előtt. A KITE Zrt. ennek a tradicionális olasz gyártónak a magasnyomású mosóit kínálja partnerei részére a hobbi mosótól, a hideg vizes mosón át egészen a meleg vizes mosókig, melyek tökéletesen illeszkednek a végfelhasználói igényekhez.

Pellenc környezetápoló termékek

A Pellenc 1973 óta segíti hatékonyabbá és könnyebbé tenni a gyümölcstermelők, a szőlészetek és a zöld területek, valamint a városi környezet fenntartását professzionális, hordozható elektromos szerszámaival és berendezéseivel. Sikerét a folyamatos innovációinak és a környezetvédelmi követelmények integrálásának köszönheti, mellyel mára vezető szerepet töltenek be a kertészetek, a zöldterületek, valamint a városi tisztaság fenntartását segítő berendezések és szerszámok területén.

Termékei között megtalálhatók a fűnyírók, szegélynyírók, ágvágók, metszőollók, kötözők, lombfúvók, elektromos kapák, melyek egyik legnagyobb előnye a csendes működés.

A hozzájuk tartozó akkumulátorok és az ezek töltéséhez szükséges napelem segítségével pedig valóban zéró károsanyag kibocsátással tudunk dolgozni. 

ÖNTÖZÉS

KITE csévélődobos öntözőberendezés

Szántóföldön és kertészetekben egyszerűen használható megoldás a csévélődobos öntözőberendezés. Az öntöződobok nagy előnye a kiváló ár-érték arány, a megbízhatóság és az egyszerű használat. Szervizigényük minimális, mobilitásuknak köszönhetően könnyen szállíthatók, és így az öntözési idényen kívül akár a telephelyen is tárolhatók. Az öntöződobok tüzihorganyzással felületkezelt szerkezeteinek köszönhetően teljes védelmet kaptak az időjárás viszontagságaival szemben. A szerkezetek robothegesztéssel készültek.

A zártszelvény alváznak, a megnövelt méretű kerekeknek és a német alapanyagból készült HDPE tömlőnek köszönhetően a gép a legnagyobb igénybevételnek is ellenáll. Az üzemeltetés megkönnyítése, valamint a munkareőigény csökkentése érdekében az öntözőberendezések alapfelszereltsége a hidraulikus dobforgatás, az első- és hátsó letalpalás, valamint az elzárószeleppel szerelt napelemes öntözésvezérlő computer. A gépek minden esetben osztrák gyártmányú vízágyúval vannak szerelve. 

A Valley® öntözőgépei az elmúlt 60 évben a legjobb minőséget képviselik. Független mérnökök által végzett standard életciklus-tesztek eredményei azt mutatták, hogy a Valley termékek az ágazat legtartósabb berendezései.

A V-FlexCorner a Valley® által a piacon elsőként kifejlesztett és alkalmazott technológia 4. generációját képviseli. A kar kialakításánál 40 év tapasztalatát és felhasználói visszajelzését használták fel, hogy a gép minden tekintetben megfeleljen a kor követelményeinek.

A legmodernebb szerkezeti elemeket használja, de megtartja az egyszerű és bevált vezérlési eljárásokat, ezzel egy időben több lehetőséget kínál, mint ma a piacon kapható bármely corner öntözőgép. Vezérlési típusa lehet induktív földalatti kábel vagy GPS.

Mindemellett rendelkezésre állnak a piac legfejlettebb irányítási és kommunikációs megoldásai, melyek lehetővé teszik a precíziós öntözést és a problémamentes munkaerőigény csökkentést.

KÖRNYEZETÁPOLÁS-TECHNIKA

ROBOFOX HYBRID

A környezetet kímélő megoldásokra egyre nagyobb igény jelentkezik a rádiójel-távvezérlésű robotkaszák piacán is. A RobofoxHybrid kiváló alternatívát nyújt olyan területeken, ahol a teljesítmény mellett a környezetvédelem is fontos kiválasztási szempont.

A 150 m-es hatótávolságú rádiójeltávvezérlésnek, az alacsony tömegközéppontnak és a speciálisan profilozott gumihevedernek köszönhetően kiválóan alkalmas akár 45 fokos meredekségű rézsűkön lévő lágyszárú növényzet vagy max. 2 cm átmérőjű cserjék mulcsozására.

A 28 LE-s Briggs&Stratton benzinmotor, az akár 6 km/h-s munkasebesség és a 90 cm széles, talajkövető (úszó) rendszerrel rendelkező mulcsozó kaszafej egyaránt biztosítják a hatékony munkavégzést.

A két beépített akkumulátornak köszönhetően a kezelő a benzinmotor beindítása nélkül is képes mozgatni a gépet zárt térben vagy szükség esetén. Kompakt mérete és kevés tömege miatt könnyen szállítható.

John Deere X116R fűnyírótraktor

A John Deere X116R a választható funkciók és opciós tartozékok gazdag választékával minden igényt kielégít. Ezek az akár 3000 m² gyepterület karbantartására tervezett masszív fűnyírótraktorok hosszú évek problémamentes üzemeltetésére lettek kifejlesztve, ezenkívül a kiváló nyírásminőséget rendkívül könnyű kezelhetőséggel kombinálják. A 300 literes térfogatú fűgyűjtő kevesebb megállást és gyorsabb munkavégzést eredményez, amely ezen a modellen is alapfelszereltség. A nagy nyomatékkal rendelkező 10,2 LE-s alacsony zajkibocsátású motor, a hidrosztatikus váltó, a személygépkocsikhoz hasonló gázpedálos sebességszabályozás és az ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek könnyű és kényelmes működtetést biztosítanak. Akár 3 év vagy 120 üzemóra-garancia biztosítja, hogy Ön folyamatosan nyugodt legyen eszközeinek működésével kapcsolatban.

NÖVÉNYVÉDŐSZER-KERESKEDELEM

A KITE Zrt. növényvédő szerek és termésnövelő anyagok, széles és folyamatosan megújuló kínálatával áll a gazdálkodó partnerek rendelkezésére. Alapvető irányelv a kizárólagos forgalmazású termékek és komplex növényvédelmi és tápanyag-utánpótlási technológiák meghatározásakor, hogy kizárólag saját kísérletekben kipróbált és bizonyított termékek és technológiák kerülnek adaptálásra. A KITE Zrt. ennek eredményeképpen kíván saját portfóliójával hozzájárulni a gazdálkodó partnerek eredményes és hatékony mezőgazdasági tevékenységéhez.

VETŐMAG-KERESKEDELEM

A KITE Zrt. a fontosabb szántóföldi fajok (kukorica, napraforgó, őszi- és tavaszi kalászosok, repce, szója, cirok) mindegyikének esetében forgalmazza az összes, Magyarországon magát képviselő nemesítőház vetőmagját. Ezen kultúrák esetében a KITE Zrt. a saját kísérleti rendszerében vizsgált termékportfólióval is rendelkezik, melynek tagjai mind terméspotenciájukban, mind egyéb agronómiai tulajdonságaikban kiemelkedő színvonalat képviselnek. Emellett fel kell felhívni a figyelmet a KITE Zrt. hazai előállítású vetőmagjainak kiváló minőségére, így például osztályozott kukorica-vetőmagjaikra, melyek jóval a határérték fölötti csírázóképességgel, illetve rendkívül magas Cold-teszt értékkel rendelkeznek. Ezek mellett a következő növényfajok vetőmagjai is szerepelnek a KITE Zrt. kínálatában: fűfélék, köles, takarmány- és tavaszi repce, olajlen, takarmány borsó, lucerna, herefélék, bükkönyfélék, szarvaskerep, szegletes lednek, stb. A zöldtrágyázásra alkalmas önálló fajok (mustár, olajretek, facélia, stb.) vetőmagjai mellett több, mint 40 féle zöldtrágyázásra alkalmas keverék is elérhető a KITE Zrt.-nél.

MŰTRÁGYA-KERESKEDELEM

Cél, hogy mind a szilárd műtrágyák, mind pedig a lombtrágyák esetén a legmagasabb minőségi elvárásokat teljesítsük, illetve a szállítási és szolgáltatási területen is a lehető legjobban szolgáljuk ki a partnerek igényeit. Élen járunk a műtrágyázásban jelentkező innovációk elterjesztésében, a speciális domborzati és talajviszonyok szakszerű kezelésében. A hazai viszonyokra fejlesztett és folyamatosan tesztelt KITE műtrágyák optimális tápanyag-utánpótlással hosszú távon növelik a termőföld terméspotenciálját.

ALKUSZ

A KITE Zrt. 2016-ban lépett be a biztosításközvetítői piacra, és mára már a mezőgazdasági és ipari biztosításközvetítői piac meghatározó szereplőjévé vált. Tevékenységünk során a bennünket megbízó partnereink nevében járunk el és az ő érdekeiket képviseljük független biztosításközvetítőként. A Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosítótársaságok jelentős részével kapcsolatban állunk, így a partnereink számára több megoldási lehetőséget tudunk bemutatni igényeik és kockázataik lefedésére.

HITELIRODA

A KITE Hiteliroda feladata a KITE Zrt. által értékesített beruházási termékek, vagyis a standard mezőgazdasági gépek (traktor, kombájn, teleszkópos rakodó, munkagépek stb.) illetve a speciális berendezések (öntözőberendezések, komplett jégháló rendszerek, fóliasátor stb.) finanszíroztatása közvetített szolgáltatásként.

agrotrend.hu / KITE

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.