2019.12.15., vasárnap , Valér

Hírek

2019. augusztus 16. péntek • 10:56

Agrárminiszter: A magyar táj szeretete bennünk él

A magyar táj szeretete bennünk él, de közös felelősség, hogy természeti értékeinkre az eddigieknél is jobban ráirányítsuk a figyelmet – mondta az agrárminiszter a hortobágyi St. Hubert Vendégház csütörtöki átadásán.

Nagy István hangsúlyozta: a Hortobágy községben megépített vendégház legnagyobb értéke, hogy segít megismertetni a puszta természeti szépségeit. Aki elkötelezett híve lesz a természetnek, később tudatosan óvja, védi is a környezetét – mondta - írja a hirado.hu.

A Hortobágy mindig is természeti értékeink egyik legfontosabb szereplője lesz - fotó: pixabay.com

A nem mezőgazdasági célú hasonló beruházások hozzájárulnak a vidéken maradáshoz és közelebb hozzák az emberekhez a természetet, segítenek bemutatni az elfeledett értékeket – tette hozzá. Példaként említette erre a hortobágyi darulest és a fényszennyezés-mentes csillagos égboltot.

Ezeknek a „kincseknek” a megismertetését kiemelt feladatnak nevezte az agrárminiszter.  Nagy István szerint a vendégház fontos küldetése, hogy segíthet átélni azt a harmóniát, amelyet akkor érzünk, amikor a természeti és az épített örökség összhangban van egymással.

Varga Ferenc, a családi vállalkozásként működő Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az 1993-ban épült ingatlan teljes felújítására 50 millió forint európai uniós és kormányzati támogatást nyertek.

A 185 millió forintos beruházás keretében a vendégházban 10 szobát alakítottak ki. A cég egy másik pályázaton 10 millió forintot nyert egy wellness-részleg megépítésére, amelyet 25 millió forintból hoztak létre – ismertette.

agrotrend.hu / hirado.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.