FÓKUSZBAN

Mesekönyv mutatja be a búza útját

Mesekönyv mutatja be a búza útját

Hazánk első „agrár mesekönyve” játékos ismeretterjesztő ...

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik!

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik!

A zsűri kiválasztotta az idei 30 döntősöt, vagyis

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nem csak kötődésük

Hírek

2018. március 29., csütörtök • 13:22

Agrárvállalkozások újításait is díjazták

Az innovációs nagydíjjal azok az újítások kaphatnak elismerést, amelyek valóban hasznosak a társadalom számára. A 2017-es díjazottak között több agrárcég található.

A Magyar Innovációs Szövetség 1991. évi közgyűlése határozott az innovációs nagydíj megalapításáról. Az évente egyszer kiadott elismerést az a Magyarországon bejegyzett társaság kapja, amely a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű innovációt valósított meg, és ennek révén kiemelkedő hasznot ért el. Az eddigi huszonöt pályázati felhívásra összesen beérkezett 1157 pályaműből 1015 volt megvalósult, sikeres innováció, és ezek közül 194 kapott különböző innovációs díjat.

A 2017. évi teljesítményért több agrárcég is kapott díjat. Az Agrár Innovációs Díjat a Kite Zrt. kapta az időjárásfüggetlen trágyázási rendszer megvalósításáért. A Környezetvédelmi Innovációs Díjat a Gremon Systems nyerte el a növények súlymérésén alapuló, aktivitásukat valós időben mutató döntéstámogató rendszer kidolgozásáért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díjában a Kőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. részesült idén gyártás- és csomagolástechnológiában innovatív készítményekért és a nemzetközi piacon elért sikerekért. A bíráló bizottság kiemelt elismerést ítélt meg az Agrova Kft.-nek és a Phylazonit Kft.-nek a termőtalaj állapotát javító technológiáért.

A díjazott innovációkról részletesebben itt lehet olvasni.

agrotrend.hu / innovacio.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.