2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Hírek

2017. május 02. kedd • 13:45

Agrárvállalkozók a leggazdagabb magyarok között

Magyarország leggazdagabb embere 2017-ben is Csányi Sándor 260 milliárd forintos vagyonával. A Top 100-as listán szép számmal találunk agrárvállalkozókat is.

Megjelent a Napi.hu szokásos összeállítása a legvagyonosabb magyarokról.

Nincs meglepetés a dobogó legfelső fokán, a listát idén is Csányi Sándor OTP-elnök, vállalkozó vezeti 260 milliárd forintos vagyonával.

Jól teljesített az agrárbirodalma, a Bonafarm, amely 175 milliárdos konszolidált árbevételt ért el.

Csányit Bige László követi a listán, aki szintén az agráriumhoz is köthető, ő az elnök-vezérigazgatója a Nitrogénművek Zrt-nek, amely Európa egyik legnagyobb műtrágyagyártója. Vagyona 200 milliárd forint.

A 4. helyezett Demján Sándor is rendelkezik agrárérdekeltséggel, Etyeken borászata van, bár többen ismerhetik a fővárosi WestEnd bevásárlóközpontról, illetve a szintén etyeki Korda Stúdióról is.

Ötödik helyen szerepel a felcsúti Mészáros Lőrinc, vagyonát 120 milliárdra teszik a lista összeállítói. Mészáros több mezőgazdasági érdekeltségű vállalkozással rendelkezik, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. nemrég például borászatokat és más agrárcégeket vett. Ő érte el egyébként egy év alatt a legnagyobb vagyongyarapodást; a tavalyi összeállítás szerint még „csak” 23,8 milliárd forintra becsülték vagyonát.

Tizenegyedik helyre csúszott vissza Simicska Lajos, akinek a Mezort Zrt.-ben van tekintélyes érdekeltsége. Vagyona a lista szerint 80 milliárd forint. Üzlettársa, Nyerges Zsolt jelenleg a 29. a listán 32,5 milliárd forinttal.

Garancsi István viszont kiszállt az agrárbizniszből, eladta GyTT Agrár Kft. nevű vállalkozását, vagyona a lista szerint 38 milliárd forint, ami a 23. helyhez elegendő.

Új név a listán Fülöp Gáboré, aki az Agrosprint Kft. élelmiszeriparivállalkozás tulajdonosa. 11,9 milliárdos becsült vagyonával ő a 77.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.