2020.02.22., szombat , Gerzson

Hírek

2019. november 08. péntek • 15:30

365 napon keresztül sikeresen növekedni

2019. november 10-16.-a között kerül megrendezésre az AGRITECHNICA mezőgazdasági gépészeti világkiállítás, amelyen a BPW is bemutatja az évek folyamán kidolgozott legújabb futóműtechnológiai megoldásait (15. csarnok, E05 stand).

Az AGRITECHNICA KIÁLLÍTÁSON a BPW idei mottója: „365 napon keresztül sikeresen növekedni”, ami már a szlogenből is kiderül, hogy a vásári stand megoldásokat kínál a mezőgazdasági munkafolyamatok teljes spektrumára – a talajmegmunkálástól a betakarításig.

A BPW ezeken az innovatív megoldásokon túl rengeteg újdonsággal is készült az idei Agritechnica vásárra:

A világítástechnika területén az Ermax TM11 hátsó lámpák biztosítják az innovációt. Nevezhetjük ezt akár a hátsó lámpák új generációjának, hiszen

ütésálló polikarbonát burkolatának, és LED-es technológiájának köszönhetően rendkívül nehéz mezőgazdasági körülmények között is jól használható.

Az idei AGRITECHNICA újdonsága mindezek mellett még a BPW MLB, ami egy mechanikus fékerő szabályzó rendszer, és ami már szabadalmi kérelem alatt áll.

BPW AGRO Hub

 Az idei AGRITECHNICA legnagyobb újdonsága a BPW AGRO Hub, amely egy futóműre szerelt digitális mérlegelő rendszer.  Ezzel a lépéssel

 a teljes ellenőrzés a BPW AGRO Hubbal biztosított.

Mindezek mellett az érzékelők folyamatosan jelzik a jármű sebességét, haladási irányát, az üzemóra számot, illetve a napi és az összesített futásteljesítményt egyaránt.

Az adatok leolvashatók a vontató járműben elhelyezett ISOBUS terminálon, illetve applikáció segítségével.

A rendszert kifejezetten nehéz körülményekre tervezték, így megbízható eredményeket biztosít, legyen szó akár hirtelen hőmérsékletváltozásról, vagy egyenletlen terepviszonyokról.

Bizonyos mezőgazdasági járműtípusok esetén ez a súlymérőrendszer jelenti a hatékony termelési folyamatok kulcsát: a hígtrágya szóró esetén a szórási mennyiség súlyfüggő szabályozása az előfeltétele annak, hogy a trágyázószert költséghatékonyan és környezetkímélő módon, precízen lehessen kijuttatni. Amennyiben a szarvasmarha-tenyésztők szeretnék tudni, hogy a takarmánykeverő kocsi mennyi takarmányt rakodott és adagolt, a mérlegelő rendszernek köszönhetően a teljes ellenőrzés a BPW AGRO Hubbal biztosított.

A szállító járművek számára a BPW AGRO Hub megtakarítja a hídmérleghez vezető utat – ezáltal idő –  és költségmegtakarítás érhető el.  

Problémamentesen ellenőrizhetők és dokumentálhatók a különböző átvevő helyeknek szállított részmennyiségek is.

A rendszert már a vezető mezőgazdasági gépgyártók elkezdték beépíteni járműveikbe.

ERMAX

A BPW csoport bemutatja az Ermax hátsó lámpák új generációját a 2019-es AGRITECHNICA kiállításon. Ez az újítás 7 funkciót egyesít mindössze 47mm karcsú polikarbonát burkolatban -mely 17x nagyobb ütésállósággal rendelkezik, mint az autóiparban hagyományosan használt akril vagy ABS.

Kiváló minőségű ütésálló polikarbonát, teljes LED-es izzók, továbbá a víz és por ellen hermetikusan szigetelt „szupertömített” csatlakozók biztosítják a TM11 védelmét a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is,

legyen szó akár szántóföldi munkáról, vagy autópályán lévő áruszállításról. A rendkívüli tartósság költségmegtakarítást biztosít, és hasznos a környezet számára: a hagyományos hátsó lámpák rendszerint már egy éven belül apró műanyagdarabkákra morzsolódnak rezgés, kőfelverődés, kátyú vagy ütközés hatására. Az Ermax TM11 a jármű teljes élettartamára van tervezve, mindezek mellett a lámpába szerelt dinamikusan villogó grafika egy sportautóra emlékeztet.

A BPW a premierhez tudatosan választotta a 2019-es Agritechnica szakvásárt, hiszen az ilyenfajta strapabírásra a mezőgazdaság területén van a legnagyobb szükség.

A korábban fogyó cikknek minősülő mezőgazdasági lámpák ezzel a fejlesztéssel tartós minőségi termékké váltak. Valamint ezzel együtt

véglegesen lejár a hírhedten rosszul megvilágított mezőgazdasági utánfutók ideje.

BPW MLB

A legtöbb vontatható pótkocsi olyan berendezéssel van ellátva, melyek a terhelés függvényében automatikusan beállítja a megfelelő fékerőt. Ez alól kivételek lehetnek az olyan rugózatlan vontatott pótkocsik, mint a talajmegmunkáló vontatmányok, valamint arató-, trágyázó-, és vetőgépek.

A 2015/68 EU-s szabály alapján, ha ezekben a járművekben a szállítmány tömege változó, műszaki okokból legfeljebb 30 km/h-val vontathatók, illetve az automatikus fékerőszabályzás nem megoldható, manuális fékerőszabályozást kell alkalmazni. Hasonló kivételt jelentenek a terhelt, illetve terheletlen állapotú vontatmányok, illetve az általában talajmegmunkáló eszközök 40km/h megengedett sebességig.

A szabály szerinti 30 km/h sebesség fölött már kitétel a lefékezettségi diagramm határértékeinek betartása, amelyre a hagyományos kézi vezérlők nem képesek.

A BPW ezekre a műszaki kihívásokra válaszolva alkotta meg és szabadalmaztatja az MLB berendezést, amely tisztán mechanikai megoldást kínál a felhasználók számára.

Ezzel az eszközzel a vontatott pótkocsin a féknyomást egy mozdulattal könnyedén hozzá lehet igazítani a terheléshez.

Egy könnyen hozzáférhető kar vezérli a fékerőt. A programtárcsán található beosztás jelzi a megfelelő pozíciót - összefüggésben a terheléssel - a felhasználók számára.

A skála beosztását, illetve a fokozatok számát a megfelelő fékszámítások alapján a járműgyártó saját igényeinek megfelelően teljesen személyre szabhatja.

Könnyebbséget jelent a jármű engedélyeztetés során, hogy egy BPW MLB-vel felszerelt fékrendszerrel akár egy egész járműszéria - különböző tömegekkel és abroncsozással rendelkező járművekkel- egyszerűen homologizálható.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Hannoverben 2019. november 10-15. között a 15-ös csarnok E05 standjánál.

agrotrend.hu / BPW                                                                                     

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.