2022.09.29., csütörtök , Mihály

Hírek

2021. március 03. szerda • 11:13

AGRO UNI - Fókuszban a magyar agrár-felsőoktatás aktuális kérdései online konferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya, a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány és a Digitális Jólét Program szervezésében 2021. március 25. 11:00-tól a digitális térben kerül megrendezésre az AGRO UNI - Fókuszban a magyar agrár-felsőoktatás aktuális kérdései online konferencia, melynek célja a hazai agrár-felsőoktatás helyzetének, jövőbeni lehetőségeinek áttekintése, az agrárképzés korszerűsítése és hatékonyabbá tétele.

A konferencia során szó esik az agrár-felsőoktatás globális trendjeiről, az átalakuló hazai agrár-felsőoktatási intézménystruktúráról, nemzetközi lehetőségekről, piaci kihívásokról, a hazai mezőgazdaság K+F+I tevékenységének fejlesztési irányairól is. Kiemelt szerepet kap a képzési struktúra és tartalom fejlesztésének lehetőségei, de vitatéma lesz a felnőtt- és szakképzés szerepe is az agrárképzések tekintetében.

Mint ismert, az agrárdigitalizáció a következő évtized legnagyobb lehetőségét jelentheti az ágazatnak, amely a mezőgazdasági termelés hatékonyságát, jövedelmezőségét és versenyképességét is emelni, de a környezetterhelést és a termelési kockázatokat pedig csökkentheti. Kulcskérdés, hogy hogyan és mennyire tudjuk vonzóvá tenni a mezőgazdasági és az élelmiszeripari pályát, hogy milyen karrierlehetőségek várnak egy frissen végzett agrármérnökre, illetve, hogy mik az agrárium munkaerőpiaci elvárásai. A doktoranduszok a felsőoktatási képzési struktúra legmagasabb szintjén pallérozódó hallgatói, akik a jövő utánpótlás-bázisát jelentik, akik a jövő oktatói, kutatói lesznek. A konferencián a doktoranduszok, fiatal oktatók-kutatók helyzetéről, lehetőségeit is feltárják. A konferencia végén kerül bemutatásra a "Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában" c. könyv bemutatója is. 

Részvétel, regisztráció és további információ: ingyenes, de regisztrációhoz kötött (2021. március 23. 12:00, http://tudomanyesinnovacio.com/agrouni
A konferencia facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/702711970409011/ 

agrotrend.hu / Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.