2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Hírek

2015. október 14. szerda • 08:58

ANUGA - „A jövő íze”

Az ANUGA a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállítása ezzel a mottóval érzékelteti az esemény jelentőségét. Minden második évben, idén 33. alkalommal, összegyűlnek Németországban a világ meghatározó élelmiszeripari cégei, feldolgozói, nagykereskedői, kiskereskedői, élelmiszeripari technológusai és gépforgalmazói.

Az ANUGA két évente kerül megrendezésre, Kölnben. A kölni vásár területén 284.000m2 kiállítói felületet találunk, amivel a világ 5. legnagyobb vásár és kiállító tere. A kölni vásár egy ideális helyszín. A területen elhelyezkedő több emeleten berendezett 11 pavilon, és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra képes arra, hogy azt az 7000 kiállítót (összesen 102 országból) megfelelően rendszerezze. A legfrissebb adatok szerint az idei ANUGA-n 192 országból, 160.000 érdeklődő fordult meg október 10-14-e között. 

A kiállításon tevékenységi körök alapján voltak besorolva a cégek. Volt a hűtőipari-, a hús-, a tejtermékek-, a kenyér és sütőipari termékek-, az ital gyártók-, a bio termékeket kínálók-, a félkész ételeket készítők és a technikákat, technológiákat forgalmazók szekciója. Ezen a felosztáson belül, a cégek általában egy közösségi standon, saját országuk zászlaja alatt jelentek meg, ezzel is sugallva termékeik, cégük eredetét, amivel nem utolsó sorban kiváló marketinget fejtettek ki saját országukra nézve is. A kiállításon sétálgatva az igen szembetűnő volt, hogy Kína, Olaszország és Németország nagy „erőkkel” vonult fel a kiállításon. A kiállítói katalógust átlapozva egyértelművé válik, hogy ezek az országok hozták a legtöbb céget.

Ahogyan az már hagyomány, a nagy kiállításokon választanak egy partner országot. Az idei ANUGA-n Görögország volt a kiállítás kiemelt partnere, amelynek köszönhetően több felületen és több vásári fórumon kiemelt helyet kaptak a görög élelmiszerek. A kiállításon túl, az ANUGA helyt adott több szakmai konferenciának is, ahol a piaci szereplők és érdeklődők piaci trendekről, technológiai újdonságokról értesülhettek. 

Az ANUGA mára olyan jelentős rendezvénnyé vált a szektoron belül, hogy több élelmiszer gyártó ezen az eseményen mutatja be először új termékeit és fejlesztéseit is.  A régi mondás erre a kiállításra nagyon is igaz, miszerint az evés-ivás összehozza az embereket. 

Az idei ANUGA-n is szép számmal összegyűlt a szektor színe-java. A legközelebbi találkozó 2017.október 7-én lesz - kár lenne kihagyni!

Benedek Borbála

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.