2022.12.06., kedd , Miklós

Hírek

2017. szeptember 16. szombat • 10:56

Aranyérmes lett Tihany az európai virágosítási versenyen

Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstöt és egy elnöki különdíjat kapott az idei European Entente Florale virágosítási versenyen. Ezzel a magyar települések a két aranyat szerző Ausztria után Írországgal holtversenyben a második legjobb eredménnyel végeztek – számol be a balatontipp.hu

Az eredményt pénteken este hirdették ki a szlovéniai Podčetrtekben rendezett ünnepségen, ahol Dirk Vandromme, az Európai Virág- és Tájvédelmi Egyesület (AEFP) elnöke köszöntötte a versenybe nevezett települések képviselőit és az European Entente Florale nemzeti szervezeteinek munkatársait.

Mindenjainkat is befolyásolja a minket körülvevő világ - Fotó: Pixabay

A verseny honlapján közzétett beszéde szerint felhívta a figyelmet arra, hogy egyre több ember él a városi területeken, ezért a zöld területek, a nagy parkok és a természetes elemek jelenlétének nagy jelentősége van a modern várostervezésnek. Ráadásul egyre fontosabbá válik a város és a vidék viszonya. Ma és a jövőben a városokban sok helyre van szükség a zöld elemek számára. A zöld városok nemcsak gyönyörűek és színesek, hanem szabadidős és idegenforgalmi lehetőségeket is teremthetnek, és helyet biztosítanak a társadalmi kapcsolatoknak, a természet és a biológiai sokféleség integrációjának a lakóövezetekben. A zöld városok javítják környezetünk minőségét – hangsúlyozta az elnök. Dirk Vandromme úgy vélte, hogy a zöld városok kialakításához ambícióra, világos jövőképre és erős menedzsmentre van szükség.

A European Entente Florale honlapján közzétett lista szerint a versenyen az alábbi eredmény született

Ausztriából két település kapott aranyérmet, Magyarországról Tihany aranyat, Kaposvár ezüstöt és a “Legjobb főtér elnöki-díjat”, Írországba ugyancsak egy arany, egy ezüst és egy különdíj jutott, a Csehköztársaságba és Szlovéniába egy-egy arany és egy-egy ezüst, Németországba és Hollandiába egy-egy arany került, Olaszországba két ezüst, Belgiumba pedig egy ezüstérem jutott az European Entente Florale 2017 versenyen.

agrotrend.hu / balatontipp.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.