2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Hírek

2022. január 18. kedd • 10:36

Árstop nélkül 700 forint is lehet a benzin idén

Még egy hónapig biztosan él a 480 forintban maximált ár.

November közepe óta él az árbefagyasztás a benzinkutakon, azóta nem lehet több 480 forintnál a benzin és a gázolaj literenkénti ára. Decemberben 5,3 százalékkal kevesebbe kerültek az üzemanyagok az előző havihoz képest, de még mindig 25 százalékkal többe, mint egy évvel korábban.

Az RTL-nek a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter azt mondta: egyelőre a benzin átlagára 477, míg a gázolajé 479 forint, hamarosan viszont minden kúton a 480 forintos árplafon lesz érvényben.

Fotó: pixabay.com

A világpiacon 86 dollárra ugrott az olajár, az omikron variáns megjelenése ellenére fokozódott a kereslet. A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a kőolaj hordónkénti ára elérheti a 150 dollárt idén. Ebből nagyságrendileg 700 forintos üzemanyagár következne itthon – emelte ki Molnár László vezérigazgató.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta, remélik, hogy a hatósági árszabályozás a kitűzött február 15-i nappal megszűnik.

A kormány az RTL érdeklődésére azt közölte, hogy az árstop további kiterjesztésének indokoltságáról az aktuális világpiaci és egyéb körülmények alapján dönt majd.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.