2020.02.25., kedd , Mátyás

Hírek

2018. július 21. szombat • 13:31

Átadták a Felső-Bácska-Homokhát Natúrparkot

Tizenkét bácskai és homokháti település együttműködésével létrejött a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark. A címátadó ünnepséget a kelebiai Művelődési Házban tartották.

Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Maczkó József, a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület elnöke, Kelebia polgármestere, illetve Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke vett részt az ünnepségen. 

A natúrpark szakmai előkészítése még 2014-ben kezdődött meg, a munkát pedig Kelebia Község Önkormányzata koordinálta - írja az index.hu.

A Natúrpark idegenforgalma a jövőben intenzíven megugorhat - fotó: pixabay.com

A natúrpark tervei között szerepel a területén áthaladó Euro Velo 13 kerékpáros túraút fejlesztése, aminek keretében információs táblákat, pihenőhelyet, bicikliszervizt és ökoturisztikai látogatóközpontot alakítanának ki.

A Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark megvalósítása 12 bácskai és homokháti település együttműködésével jött létre; területén, amely 68 ezer hektárnál is nagyobb, 27 ezren élnek. A térség különleges növénye a gyapjas gyűszűvirág és a spárga, valamint kedvelt élőhelye a földikutyának.

A hazai natúrparkok fejlesztése miatt 2013 óta működik együtt az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Natúrpark Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.

agrotrend.hu / index.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.