2022.08.15., hétfő , Mária

Hírek

2020. szeptember 09. szerda • 16:20

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Az idén 33 pályázó 39 pályaműve érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, az elismeréseket szerdán adták át. Az idén 40 főcsoport több mint 100 témakörében lehetett pályázni a cím elnyeréséért.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a hazai vállalkozásokat, az általuk előállított termékeket láthatóvá kell tenni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ebben kiemelt felelőssége van azoknak a civil szervezeteknek, amelyek célja a tudatos vásárlás, valamint a magyar termékek iránti kereslet előmozdítása.

– Ezt segíti az Érték és Minőség Nagydíj pályázat évek óta, a tanúsító védjegyével ellátott termékekről elmondható, hogy előállításuk során figyeltek a természeti környezet védelmére, és betartották a legszigorúbb minőségbiztosítási előírásokat – mondta Latorcai János.

Fotó: MTI

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy az idei Érték és Minőség Nagydíj díjazottjainak több mint fele az agráriumhoz köthető. Kiss Károlyné Ildikó, a pályázati rendszer alapítója elmondta, a rendkívüli körülmények miatt csökkent a pályázatok száma, a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni. A díjazottak között többségben voltak a közép- és kisvállalkozások, az pályázatok színvonalát pedig mutatja, hogy többszöri megmérettetés után, az utolsó fordulóban a zsűri a pályázatok mindegyikét méltónak ítélte a tanúsító védjegy viselésére.

Fotó: MTI

A díjnyertes pályázatok az ország 13 megyéjéből érkeztek, a nyertesek 41 százaléka budapesti, 59 százaléka vidéki székhelyű, a győztes pályázatok több mint 90 százaléka termékhez, megközelítően 10 százaléka szolgáltatáshoz kapcsolódik. Az díjat alapítók és a kiírók tanácsának tagjai külön elismerésekben részesítették a kiemelkedő pályázatokat.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat két vállalkozás, az AGM Beton Zrt. a nagyméretű kútsüllyesztéssel kialakított innovatív négyszögakna megnevezésű pályázatáért, valamint az Alföldi-Hús Zrt. a tudatosan kialakított, környezetkímélően felépített tevékenységéért kapta. Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat Év Felfedezettje a Szarvasi Agrár Zrt. lett a helyi értékekre épülő Cervinus keménysajt termékcsaládjáért.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.