2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2021. július 06. kedd • 12:25

Az agrárágazati civil szervezeteket támogató idei pályázat eredménye

A civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az Agrárminisztérium (AM) agrárágazati célkitűzései. A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a minisztérium idén 82 civil szervezet munkáját segíti - közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

Kiemelték, az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok, rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma. Ezek mind támogatják, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések.

fotó: pixabay.com

Az Agrárminisztérium ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek keretösszegét az idei évben 20 millió forinttal megemelte. Így a 60 millió forintos keretösszegből 82 civil szervezet programja valósulhat meg - írja a minisztérium a közleményében.

Ismertetik, a 2021. évi felhívásra 166 szervezet nyújtotta be pályázatát. Ezek közül 131 felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 82 civil szervezet nyert el támogatást. A nyertesek átlagosan 730 000 forintot kapnak a 2021. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.

A pályázati döntés elérhető a https://kormany.hu/hirek/az-agraragazati-civil-szervezeteket-tamogato-2021-evi-palyazat-eredmenye oldalon.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.