2021.10.20., szerda , Vendel

Hírek

2018. október 25. csütörtök • 13:55

Az agrárium jövőjének otthona

A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez.

Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes - hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.


Nagy István: A jubileumi tanévnyitó egyszerre szól a múltról, a jelenről és a jövőről is - fotó: Kovács Zoltán (AM)

Az intézmény 200. tanévnyitó ünnepségén az agrárminiszter beszédében kiemelte: az intézmény falai között 2 évszázadnyi tudás, szakértelem és az agráriumba vetett hit ötvöződik - tette hozzá.

A Mosonmagyaróváron megalapított mezőgazdasági intézmény Európa és talán a világ első olyan agrár-felsőoktatási intézete, amely évszázadok óta, az 1800-as évek elejétől kezdődően működik

A tárcavezető hangsúlyozta, az agrárium olyan kihívások előtt áll, amelyekre a résztudományok ismeretével kell választ találni. Az agrárminiszter felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a mosonmagyaróvári intézményben lehetőség nyílik a kor kihívásaira válaszokat találni.

A miniszter szavai szerint az intézménybe felvételt nyert diákok a megújuló agrárképzés zálogai és ők teszik lehetővé azt is, hogy a magyar agrárium eredményes lehessen a 21. században.

agrotrend.hu / AM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.