2020.06.03., szerda , Klotild

Hírek

2018. július 25. szerda • 17:10

Az agrárkivitelben látja az előrelépést Oroszország

A tervek szerint az ország agrárexportjának értéke 2024-re elérné a 45 milliárd dollárt.

Oroszország a fő élelmiszerek esetében teljesítette az import helyettesítésének feladatát, most már az agrárkivitelt kell bővíteni - jelentette ki Alekszej Gorgyejev miniszterelnök-helyettes


Gorgyejev az agroökológiát és az organikus termékek előállítását lehetséges előrelépésként nevezte - fotó: chelorg.com

- Úgy gondolom, hogy Oroszország mint hatalmas természeti forrásokkal, egyebek között földterületekkel rendelkező ország, éppen a biotermékek termelőjeként pozícionálhatja magát a világban - mondta a miniszterelnök-helyettes.

Elmondása szerint Oroszország agrárexportjának értéke a tervek szerint 2024-re eléri majd a 45 milliárd dollárt.

Beszámolója értelmében kidolgozás alatt áll a nemzeti agrárkivitel-fejlesztési projekt, amelynek finanszírozására a következő hat évre 700 milliárd rubelt kértek. A kormányfő-helyettes arra számít, hogy ebből 300 milliárdot meg is kap az ágazat.

Arra is kitért, hogy a mezőgazdasági tárca októberben vagy novemberben terjeszti a kormány elé az agrárfejlesztés új állami programját. A jelenlegi program 2020-ig hatályos.

Nyugati országok 2014-ben, Oroszország ukrajnai beavatkozása nyomán gazdasági szankciókat vezettek be Moszkva ellen, amire az orosz vezetés élelmiszer-embargóval válaszolt.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.