2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2020. március 29. vasárnap • 16:53

Az Agrotec Magyarország a hazai traktor forgalmazás élvonalát képviseli

Az Agrotec Magyarország célja, hogy ügyfeleik ne eladókat, hanem segítőket, tanácsadókat, kölcsönösen partnereket lássanak bennük.

- Mikor alakult az Agrotec Kft., és mióta vagy a vezetője?

- 2013 közepén alakult meg a cég, a Cseh tulajdonos képviselői engem kértek fel, hogy próbáljuk összehozni ezt a céget, így gyakorlatilag az első kapavágásoktól fogva én vagyok az ügyvezetője.

- Mivel foglalkoztál az Agrotec Kft. vezetése előtt?

- Ugyanebben a műfajban dolgoztam 16 évet az IKR Zrt.-nél, ahol 1997-ben kezdtem, gyakorlatilag végigjártam az összes lépcsőfokot, ami alatt eljutottam ebbe a pozícióba. A kezdetekkor Baranyában voltam szervízmérnök, azt követően kerültem az értékesítési oldalra, majd elég gyorsan felkerültem a bábolnai központba. 1998 év közepén csatlakoztam a New Holland-os üzletághoz, ahol kezdetnek részterületeket kaptam a traktorhoz és rakodógépekhez kapcsolódóan. Ez folyamatosan bűvölt, majd 2007-től vezettem az IKR-ben a New Holland üzletágat. 

- Milyen végzettséggel vezeted ezt a nagy céget?

- Budapesten a Műszaki Egyetemen végeztem 1995-ben a Közlekedésmérnöki Karon, mint gépészmérnök, majd ezt követően Pécsen elvégeztem a Közgazdaságtant, így kicsit a pénzügyi oldalra is van rálátásom, de a műszaki oldalát is ismerem. Mind a két vénámat tudom használni ebben a pozícióban, ami úgy gondolom, hogy elég jó alap, sokakkal ellentétben elmondhatom, hogy mindkét területről tanultam az iskolákban olyat, amit a mai napoig tudok a mindennapokban használni. Természetesen ezek mellé fel kellett vértezni az embernek magát olyan kommunikációs készséggel, ami ehhez a pozízióhoz, és főleg az alkalmazottakkal, partneri körrel való napi tanácskozáshoz elengedhetetlen.

- Mekkora létszámmal és hány területi központban dolgozik a cégetek?

- Az utóbbi néhány évben elég stabil a cég létszáma, beállt a kezdeti dinamikus fejlődéshez képest.  Jelenleg 240 állandó alkalmazottja van a cégnek, ennek több mint a fele közvetlenül a műszaki támogatással, szervízeléssel foglalkozik. Több mint száz főre tehető azoknak az alkalmazottaknak a száma akik a mobil szervízes gárdában dolgoznak, mögöttük van egy csaknem harminc fős mérnöki stáb, akik a mindennapi támogatást, illetve a különböző gyártókkal való napi supportokat tudják ellátni. Ezt egészíti ki az alkatrész kereskedelem, a boltos kollégák, a mobil alkatrész értékesítők, illetve nem elfelejtve a gépértékesítő csapatunkat.

- Milyen árbevétel tartozik egy ekkora céghez?

- Már lezártuk a 2019-es évünket február végén, megvannak az auditált eredményeink, csaknem 15%-ot nőttünk a 2018-as évhez képest.  23,8 milliérd forint lett a cég árbevétele, ami néhány százalékkal meghaladta azt a tervet, amit magunktól elártunk, illetve amit a tulajdonosok elvártak tőlünk.

- Milyen fókusz áll a cég előtt? SZeretnétek még növekedni akár létszámban vagy árbevételben, vagy ezt igyekeztek stabilizálni?

- Egy ilyen cég életében nagyon fontos dolog a stabilitás, mind a pénzüyi, mind pedig a piaci stabilitás. A pénzügyi stabilitás nem nagy kérdés számunkra, hiszen egy elég biztos tulajdonosi kör van mögöttünk, aminél az elsődleges célpont, hogy értéket teremtsen, ez abban is megnyilvánul, hogy az indulásuktól kezdve egyetlen fillér nem került ki ebből a cégből, a tulajdonos minden megtermelt forintot itthagyott a cégen belül amit a növekedésre, fejlődésre tudtunk felhasználni. A piaci stabilitás kapcsán elsősorban arra törekedünk, hogy a vevők, a pertneri körünk szemében legyünk egy olyan partner, hogy ne az eladót lássa bennünk, hanem egyfajta tanácsadót, illetve olan közvetlenebb kommunikációt tudjunk kialakítani, hogy ki tudjuk kérni egymás vélemémnyét, tanácsát, hiszen hosszútávon ez tud egy kölcsönös kapcsolatot kialakítani. Hitelesen szeretnénk azt a fajta üzenetet átadni a számukra, hogy ha bármi történik az általunk eladott gépekkel, akkor biztosan számíthatnak ránk minden tekintetben.

- Melyik terméketek által tudtatok ilyen nagy ütemben növekedni a tavalyi évben?

- A növekedésünk alapját minden területünkön éreztük. A gépértékesítés vonalán voltak olyan területek, ahol sikerült nagy növekedést elérni. Elsősorban az öntözéses üzletágunkat szeretném kiemelni, de a betakarítási vonalon is előre léptünk majdnem 20%-kal. Ugyanez a dinamika megtapasztalható volt a szervízszolgáltatásunk területén.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.