2021.10.20., szerda , Vendel

Hírek

2021. március 07. vasárnap • 09:44

Az állateledel boltok és a helyi piacok is nyitva tarthatnak

A kéthetes lezárás alatt is nyitva tarthatnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek, a kormány figyelembe vette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) javaslatát – olvasható a kamara közleményében.

A kormányrendelet értelmében a március 8-tól március 22-ig tartó lezárás alatt is nyitva tarthatnak

  • a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek,
  • az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek,
  • a mezőgazdasági üzletek,
  • a kertészeti árudák, faiskolák,
  • a piacok, a helyi termelői piacok és
  • az állatgyógyszertárak.

fotó: wikipedia

Az újabb korlátozó intézkedések annak figyelembevételével születtek, hogy a mezőgazdasági termeléshez, az állattartáshoz és az élelmiszer előállításához feltétlenül szükséges üzletek nyitva maradhassanak, illetve a termelést garantáló szolgáltatások is elérhetők legyenek – hangsúlyozta Nagy István. A tárca közleménye szerint az agrárminiszter kiemelte, hogy a mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító boltok nem zárnak be, elérhetőek a mezőgazdasági gépek és azok alkatrészei is.

A veszélyhelyzeti szabályok figyelembe vételével, nyitva lehetnek a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletek és piacok is, a kötelezően bezárt üzletek kivételével. A nemzetközi nőnapra való tekintettel pedig március 8-án a virágüzleteknek sem kell bezárniuk.

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a személyes megjelenést igénylő mezőgazdaságigép-szerviz, élelmiszer feldolgozási, közétkeztetési, állattenyésztési és állategészségügyi, a kapcsolódó laboratóriumi szolgáltatást nyújtó helyiségek vagy helyszínek is nyitva maradhatnak.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.