2020.12.05., szombat , Vilma

Hírek

2017. május 05. péntek • 07:36

Az állatok védelme fontos ügy, nem akar „hisztériát” az agrártárca

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítására beadott javaslat visszavonását átdolgozásra.

A javaslat szerdai parlamenti vitájában minden ellenzéki felszólaló kritizálta a minisztériumi előterjesztést. Leginkább az állatok elaltatásának megengedőbb szabályozását, az ebadót és azt kifogásolták, hogy a tárca nem egyeztetett előzetesen a civil szervezetekkel. Többen is a javaslat visszavonására szólítottak fel.

fotó:MTI

Csütörtökön az agrártárca közleményében azt írta: a Kormány 2010 óta kiemelt kérdésként kezeli az állatvédelem ügyét, de mivel a javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra, ezért kezdeményezik az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/15370 számú törvényjavaslat átdolgozás céljából történő visszavonását.

El szeretnénk kerülni, hogy az állatvédelem ügyét az ellenzéki pártok hisztériakampányuk céljaira használják, és ezzel megtévesszék a jószándékú állatbarátokat – tették hozzá.

A továbbiakban is folytatjuk az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetéseket az állatvédelmi civil szervezetekkel annak érdekében, hogy az állatvédelem területén további közös eredményeket érjünk el – zárta közleményét az FM.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.