2020.04.01., szerda , Hugó

Hírek

2019. november 25. hétfő • 15:09

Az elejtett vad húsa adómentessé válhat a sertéspestis miatt

Módosító javaslatot nyújtott be a Versenyképesebb Magyarországért program egyes adóintézkedéseinek megvalósítását szolgáló törvények módosításáról című törvényjavaslathoz egy képviselő.

Vejkey Imre a vadászaton elejtett vad húsát, mint juttatást tenné adómentessé a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosításával - írja az mfor.hu.

fotó: pixabay.com

Az indoklás szerint a sertéspestis miatt szükségessé vált a vaddisznó állomány ritkítása, ami hatóságilag előírt kötelezettség. A képviselő szerint a vadászok a vadkárok elhárítása révén alapvetően közfeladatot látnak el. Annak érdekében, hogy a vadgazdálkodók költségeit enyhíteni lehessen, Vejkey Imre adómentessé tenné a vadászaton való részvételt, illetve az így megszerzett vadhús átadását.

Nem vonatkozna ugyanakkor a mentesség az utazásra, elszállásolásra, illetve az üzemanyagra vagy vadászati eszköz biztosítására.

A módosítás visszamenőleges, vagyis a törvény hatálybalépését megelőzően keletkezett adókötelezettségekre is vonatkozna, amennyiben a parlament elfogadja a KDNP politikusának indítványát.

Nem meglepő, hogy pont egy kereszténydemokrata képviselő állt elő egy ilyen javaslattal. A pártelnök, egyben miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt közismert a vadászat iránti szenvedélyéről, svédországi túrája miatt a sajtóban is sokat szerepelt.

Lapunk a sertéspestissel összefüggésben tegnap írt arról, hogy rövid idő alatt drasztikusan drágult a téliszalámi.

agrotrend.hu / mfor.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.