Hírek

Az élelmiszerek perklorát mennyiségét maximalizálják

Változik a 1881/2006/EK rendelet, amely az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról szól. A rendeletet a május 20-án megjelent 2020/685/EK rendelet módosítja, amely a perkloráttal egészíti ki azt.

Fotó: pixabay.com

 

A 2020/685/EK rendelettel bevezetésre kerülő határértékek:

Élelmiszerek

Felső perklorát határérték (mg/kg)

Zöldségek és gyümölcsök,
kivéve:  

0,05

a tökfélék és a kelfélék

0,10

a leveszöldségek és fűszernövények 

0,50

Szárított tea, vagy gyógynövény és gyümölcsforrázatok  

0,75

Anyatejet helyettesítő tápszerek, táplálék kiegészítők, csecsemő gyógyászati termékek  

0,01

Bébiételek 

0,02

Feldolgozott, gabonaalapú élelmiszerek 

0,01

 
A rendelet 2020. július elsejével lép hatályba, de e dátum előtt jogszerűen forgalomba hozott élelmiszerek esetében a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idő lejártáig forgalomba maradhatnak – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

 

agrotrend.hu / Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés