2022.05.18., szerda , Erik, Alexandra

Hírek

2021. december 19. vasárnap • 08:48

Az élelmiszerpazarlás csökkentése közös érdekünk. Heti hírösszefoglaló

Drágák az idei fenyőfák, az élelmiszerpazarlás csökkentése közös társadalmi érdek, folyamatosan növekszik a halfogyasztás. Heti hírösszefoglaló.

Nagy István: nagyobb figyelem jut a fiatalokra és a kisgazdaságokra az Agrárpolitikai Stratégiai Tervben - Az új Agrárpolitikai Stratégiai Tervben nagyobb figyelem jut majd a fiatalokra és a kisgazdaságokra - mondta az agrárminiszter hétfőn.

Drágák az idei fenyőfák - Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén?

Folyamatosan növekszik a halfogyasztás - Az utóbbi években lassan, de folyamatosan nő a hazai halfogyasztás - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a halfogyasztást népszerűsítő sajtótájékoztatón, Budapesten a Központi Vásárcsarnokban.

Az élelmiszerpazarlás csökkentése közös társadalmi érdek - Állami szerepvállalás nélkül nem mérsékelhető érdemben az élelmiszerpazarlás, ennek érdekében új szabályozás segítheti az élelmiszerhulladék csökkentését – közölte Nagy István agrárminiszter a ma benyújtott élelmiszerpazarlás megelőzéséről szóló törvényjavaslat kapcsán. 

Az elhullajtott agancsok engedély nélküli begyűjtése bűncselekménynek számít - Csak később, februárban, márciusban hullajtják el agancsukat a gímszarvasok. A bikák egykori ékessége azonban nem lehet bárki szabad prédája, mert az a területen vadászati joggal rendelkező társaság tulajdona. Az agancsokat írásos engedéllyel össze lehet szedni másnak is, annak híján törvényt szeg a gyűjtő.

Több évtizedes adósságot törleszt a földkárpótlási jogszabály - A földkárpótlási jogszabály elfogadásával megnyugtatóan rendeződhet a Rozmaring Mezőgazdasági Termelőszövetkezet működési területén kárpótlásra váró személyek helyzete – közölte Nagy István agrárminiszter az új törvény parlamenti elfogadása kapcsán.

Célegyenesben a KAP stratégiai terv - Az Agrárminisztérium december 10-én közzétette az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2023 és 2027 közötti időszakában tervezett agrár-élelmiszeripari támogatási intézkedéseit. A terv – mellyel kapcsolatban még online várják a véleményeket, javaslatokat – készítése széles körű társadalmi egyeztetés mentén történt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aktív részvételével.

Szigor a mézhamisítás ellen - Szigorodnak a Magyar élelmiszerkönyv előírásai.

Új szabályozás ösztönzi a mezőgazdaság generációs megújulását - Az Országgyűlés által a héten elfogadott agrárgazdaságok átadásáról szóló jogszabály gördülékeny ügyintézést, általános jogutódlást és a gazdaságok működőképességének fenntartását biztosítja – közölte Nagy István agrárminiszter.

AGRO7 - A hét legfontosabb agrárhírei - A Fliegl Abda Kft. ügyvezetőjével, Ackermann Tamással és Szijártó Bálinttal, az RWA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával folytattunk évértékelő beszélgetést. Dr. Nagy István agrárminiszter pedig arra kér mindenkit így karácsony előtt, hogy fogyasszon magyar halat, hiszen az egészséges és tápláló.

Felkészült a vásárlási "rohamra" a hortobágyi halgazdaság - Felkészült a karácsonyi rohamra a hortobágyi halgazdaság: naponta több tíz tonna, feldolgozott, illetve élő halat szállítanak a boltokba a telelőtavakból - közölte a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.