2021.04.11., vasárnap , Leó, Szaniszló

Hírek

2021. február 02. kedd • 09:15

Az esetszám jóval kevesebb, az elhunytak száma több a hétfőinél

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma. Kevés az új beteg, de többen hunytak el az előző napinál.

A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint 578 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 369 288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja az Infostart.

Elhunyt 78 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 656 főre emelkedett. (Hétfőn 1124 új beteg és 54 elhunyt szerepelt a statisztikában). A gyógyultak száma növekszik, jelenleg 268 803 fő. Az aktív fertőzöttek száma 87 829 főre csökkent. Kórházban 3729 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 272-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 243 036 fő kapott oltást, közülük 68 526 fő már a második oltását is felvehette. Az elmúlt napok átlaga alapján enyhe emelkedés látszik az esetszámokban. Továbbiakra vonatkozó szennyvíz-vizsgálati adatok szerint a járvány két városban lehet rosszabb, és országos szinen is enyhén emelkedik a koronavírus-koncentráció a mintákban - részletek itt. Ez a módszer 4-10 nappal mutatja előre a betegszámok növekedését.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Ezen a héten a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban. Az e hétre tervezett oltásokat az oltási munkacsoportnak azonban át kell tervezni, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Így ezen a héten ennyivel kevesebb idős ember kaphatja meg a háziorvosától az oltást. A részleteket az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján ismertetjük. Ma Pfizer-vakcina szállítmány várható, ebből is elsősorban a regisztrált legidősebbek oltása fog történni a kórházi oltópontokon.

agrotrend.hu / Infostart

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.