2019.08.18., vasárnap , Ilona

Hírek

2018. november 28. szerda • 14:26

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik!

A zsűri kiválasztotta az idei 30 döntősöt, vagyis azokat a mezőgazdaságot szerető és büszkén vállaló kiváló szakembereket, akik a mindennapi érdemi munka arcai.

Immár ötödik alkalommal került kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj. Az október 16-november 11-ig tartó jelölési szakasz során több mint 130 gazdálkodót, élelmiszeripari vállalkozót neveztek, akik közül 90 jelölt vállalta, hogy indul a megmérettetésen. Ezt követően a zsűri választotta ki a kategóriánkénti 3 döntőst, akikről még ebben az évben bemutatkozó kisfilm készül.


 Mutsy Árpád kertészmérnök, Az Év Agrárembere 2017-ben - fotó: agrotrend.hu

- A jelöltállítás és a döntősök kiválasztása komoly procedúra részei. Semmilyen magándöntési eljárások nincsenek benne, amit a 80 fős szakmai zsűri garantál - jelentette ki a díj főszervezője.

Mátrai Zoltán úgy látja, hogy a jelöltek egyre jobban ki tudják domborítani, hogy mit jelent a társadalmi szerepvállalás, és figyelnek is rá. - Van olyan gazdálkodó, aki már tudatosan készül a megmérettetésre - tette hozzá.

Nagy István agrárminiszter - a díj fővédnöke - a verseny kapcsán többször hangsúlyozta: az elismerés célja, hogy mindenki megszólítva érezze magát és mindenki közös ügynek érezze a vidék sorsának alakulását, hiszen

Magyarország sikerének záloga a vidék felemelkedése, megmaradásának záloga pedig a vidék megmaradása.


Mátrai Zoltán főszervező, dr. Nagy István agrárminiszter, a díj fővédnöke és Prof. dr. Gyuricza Csaba NAIK-főigazgató, a díj védnöke - fotó: agrotrend.hu

Az Év Agrárembere kitüntető díjnak eddig két növényorvos (Kujániné Cser Olga 2014-ben, Zsigó György 2015-ben), két kertészmérnök győztese (Csikai Miklós 2016-ban, Mutsy Árpád 2017-ben) és sok kiváló kategóriagyőztese, jelöltje volt. 

Az Agrotrend Csoport idén tíz kategóriában keresi a köz számára értékeset alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket.

Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriadöntősei 2018-ban:

Agrárgépészet Pintér István
Prof dr. Jóri J. István
Hatala László
Agrárinnováció dr. Pénzes Béla
Muntyán Krisztián
Szőnyi Viktor
Állattenyésztés Claessens Péter
dr. Petis Mihály
Sztanó János
Feldolgozó-élelmiszeripar Molnárné Kárász Rita
Hollósy Tibor
Porkert Krisztián
Fenntartható gazdálkodás Hartmann Imre
Nagy Adrienn
Papp Imre
Fiatal gazda Borbély Tamás
Szebegyinsszki Gerorgina
Feczák Gábor
Jövő agrárszakembere Hernádi Noémi
Oláh Richárd
dr. Balla Zoltán
Kertészet Mészáros László
Ledó Ferenc
Bujdosó Ferenc
Szántóföldi növénytermesztés Vági Zsolt
Soltész Gyula
Szolomájer István
Növényvédelem Balogh Zoltán
dr. Reisinger Péter
dr. Vajna László

A közönségdíjasra 2019. január 5-től 20-ig szavazhatnak az esemény facebook oldalán, a nyerteseket pedig egy nagyszabású gálaesten február 2-án hirdetik ki, ahol életműdíjakat is átadnak.

www.azevagrarembere.hu 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.