2021.06.23., szerda , Zoltán

Hírek

2017. március 29. szerda • 12:34

Az FM ügyfélközpontú környezetvédelmi igazgatásra törekszik

Az elmúlt években sokat változott a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó ágazat.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) annak érdekében munkálkodik, hogy a környezetvédelmi hatósági rendszer a jogszabályok és az ügyintézési határidők betartása mellett ügyfélközpontú legyen - mondta Rácz András, az FM környezetügyért felelős helyettes államtitkára A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete - az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása című konferencián.

Rácz András a szaktárca közleménye szerint a Herman Ottó Konferencia Központban rendezett eseményen felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években nagyon sokat változott a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó ágazat.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség a legutóbbi átalakítást követően 2017-től önálló főosztályként a Pest Megyei Kormányhivatalba integrálódott. A főfelügyelőség emisszió-kereskedelemmel kapcsolatos feladatai a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, a főfelügyelőség részét képező Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pedig az FM-ben létrejövő új helyettes államtitkársághoz került. Az elsőfokú környezetvédelmi és természetvédelmi feladat- és hatásköröket ezzel együtt a megyei szintű járások vették át.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a szakmai felügyeletet továbbra is az agrártárca látja el.

Béres András, a Herman Ottó Intézet környezetvédelmi és természetvédelmi igazgatóságának vezetője elmondta, az új hatósági rendszer tapasztalatainak értékelése segíti a szakmai szervezetek közötti hatékony munkavégzést.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.