2020.10.29., csütörtök , Nárcisz

Hírek

2020. április 17. péntek • 15:48

Az idénymunka keresőn bőven akad mezőgazdasági munka

Munkaszüret néven indított el a mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalát az Agrárminisztérium. A munkalehetőségeket már tartalmazó online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség.

A mostani nehéz időszakban sajnálatos módon a vendéglátásban, a turizmusban vagy éppen a szolgáltató szektorban a megélhetésüket elveszítő embereknek, illetve a nappali kurzus nélkül marad felsőoktatási hallgatóknak a hazai mezőgazdaság most különösen nagy mennyiségben tud munkát biztosítani. Az élelmiszeripari vállalkozások és a gazdaságok az új típusú koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzet miatt ugyanis munkaerőhiánnyal küzdenek. Sőt, április folyamán ugrásszerűen megnő a mezőgazdasági idénymunkások iránti igény - írja az Agrárminisztérium.

fotó: piqsels.com

Az Agrárminisztérium a helyzet enyhítéseként és egyik megoldásaként online platformot hozott létre, ahol az élelmiszer-alapanyagot előállítókat és termelőket köti össze a potenciális munkavállalóikkal.

A tárca célja, hogy ebben a nehéz helyzetben az élelmiszerlánc érintett vállalkozásait támogassa a szükséges munkavállalók gyors megtalálásával. A hazai agrár-szakmai szervezeteket pedig arra kéri, hogy a maguk eszközeivel, infrastruktúrájával segítsék a magyar gazdálkodók munkaerő iránti igényének a munkát keresőkkel való összekötését, a kereslet és kínálat összehangolását.

A mezőgazdaságiidénymunka-kereső hírportál a www.munkaszuret.hu linken elérhető, funkciói folyamatosan bővülnek.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.