2021.10.24., vasárnap , Salamon

Hírek

2016. június 09. csütörtök • 06:41

Előzetes ellenőrzéssel segíti a gazdálkodókat az MVH

Június 27-ig módosíthatják a termelők szankciómentesen azokat a hibákat, amelyek szerepelnek az egységes kérelemben. A hibák javítását az MVH elektronikus felületén tehetik meg a gazdálkodók.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) azzal is segíti a termelőket az idén, hogy bevezette az előzetes ellenőrzés intézményét, és az egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszakának végén ellenőrzéseket végzett a beadott kérelmeken.

A MVH tájékoztatása szerint az ellenőrzések eredményét - túligénylés, egymásra fedő táblarajzok, illetve hiányzó csatolt dokumentumok esetén - jelzik a gazdáknak, akik ez alapján június 27-éig szankciómentesen javíthatják kérelmeiket, illetve pótolhatják a hiányzó dokumentumokat. Ezzel a termelők elkerülhetik a levonásokat és így magasabb támogatási összeghez juthatnak. Az MVH több alkalommal - és több körben - is informálja az érintetteket a kérelmeikben található hibákról.

Csak június 27-ig módosíthatják a termelők szankciómentesen azokat a hibákat, amelyek szerepelnek az előzetes ellenőrzésről szóló végzésben. A hibák javítását az MVH elektronikus felületén tehetik meg a gazdálkodók.

A jelenlegi ellenőrzési eredmények alapján mintegy 48 ezer gazdálkodó kérelme szorul javításra, ők a napokban kapják meg az erről szóló értesítést az MVH-tól - mondta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. Amennyiben a hibákat javítják az érintettek, úgy Magyarország nagyobb biztonsággal hívhatja le a több mint 400 milliárd forintnyi uniós támogatást.

A múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódóan az előleg- és a részfizetések után az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket. Június 30-áig, a jogszabályban rögzített határidőig az összes jogosult termelő hozzájut a teljes támogatáshoz.

agrotrend.hu / MTI

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.