2021.01.24., vasárnap , Timót

Hírek

2020. augusztus 09. vasárnap • 10:33

Az ország kenyere biztosítva van!

Tíz éves a Magyarok Kenyere Program, a felajánlott búzát Szarvason, ünnepélyes keretek között öntöttek össze. Közép-Európa legnagyobb agrár-felsőoktatási intézménye a Szent István Egyetem lesz, aminek létrejötte történelmi pillanatnak minősül.

 

Hullámvasúton az agrárium - Vegyes képet mutat a koronavírus-járvány miatt a hazai élelmiszer-ellátás. Hektikusan és ágazatonként eltérő módon érintette eddig az agrárgazdaságot a világjárvány - mondta az InfoRádióban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs.

Rendkívüli támogatás a borászatoknak - Az Agrárminisztérium (AM) 1,8 milliárd forintos rendkívüli támogatást nyújt a borászatok számára.

Interjú dr. Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével - A gazdákkal való közösségvállalás a magyar kormány tiszteletének kinyilvánítása, mely a gazdaságpolitikában is tükröződik, mondta el hírportálunknak Kövér László, a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program búza összeöntő ünnepségén.

Az ország kenyere biztosítva van! - "15 millió magyar ember van a világban és nagyon jól szemlélteti, hogy 15 millió búzaszem együtt, milyen erőt képvisel." - Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel.

Átlagos az idei zöldségtermés - A legtöbb zöldségféle időarányosan jó képet mutat a földeken, de a melegigényesebb kultúrák megszenvedték a május–júniusi hidegebb éjszakákat – mondta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke.

Fotó: needpix.com

Magyarok Kenyere – „Egy kenyéren vagyunk”- Idén tízéves a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefogtak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. Több ezer anyaországi és határon túli magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát, amit ezúttal Szarvason, július 31-én öntöttek össze ünnepélyes keretek között.

A Hajdúsági házi kenyér lett a legjobb kenyér - Kihirdették a Magyar Pékszövetség hagyományos kenyérversenyének kategóriagyőzteseit, a Szent István-napi kenyeret és 2020 leginnovatívabb kenyerét.

Tovább emelkednek az európai bárányárak - A bárányárak tovább emelkedtek az elmúlt héten, ezzel az EU átlagértékei most a 2018 májusa óta rögzített legmagasabb árszintet érték el.

Fotó: wikipedia

Új szabályok jönnek az otthoni pálinkafőzés kapcsán - Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A szekszárdi borvidéken már szüretelnek - A szekszárdi borvidéken augusztus elsejével hivatalosan megkezdődött a szüret, a tolnai borvidéken pedig augusztus tizedikével indulhat a szőlő szedése. A megkérdezett termelők, pincészetek vezetői szerint nem lesz könnyű az idei szüret, mert a pincékben sok még a bor, így van, ahol nehezen tudnak csak helyet csinálni az újnak. A szőlőtermelők már most próbálnak szerződést kötni, az árak a tavalyihoz hasonlók, bár már tavaly is – az előző évekhez képest – alacsonyak voltak.

800 tonna búza, 6000 gazda adományából. Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével - A 15 millió búzaszem a 15 millió magyart jelképezi, mondta el az idei Magyarok Kenyere programról Győrffy Balázs. Tíz év alatt az ötletből egy professzionális, hatását tekintve a teljes gazdatársadalmat megmozgató és a Kárpát-medencei magyarságot összefogó eseménnyé vált e program emelte ki a kamara elnöke.

Vízmegtartási kísérleti program indult öt kistelepülésen - Öt kistelepülésen valósulnak meg olyan természetes vízmegtartásra épülő programok, amelyek Belügyminisztérium és a WWF Magyarország támogatásával segítik az alkalmazkodást a klímaváltozáshoz. A vízzel jól ellátott táj az emberek és a mezőgazdaság számára is kedvező.

AGRO7 - a hét agrárhírei - Tíz éves a Magyarok Kenyere Program, a felajánlott búzát Szarvason, ünnepélyes keretek között öntöttek össze. Közép-Európa legnagyobb agrár-felsőoktatási intézménye a Szent István Egyetem lesz, aminek létrejötte történelmi pillanatnak minősül.

agrotrend.hu

 

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.