2019.10.23., szerda , Gyöngyi

Hírek

2019. január 13. vasárnap • 13:03

Az összefogás növelheti az agrárium teljesítményét

A fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság és az állattenyésztés szimbiózisban él egymással, így a gazdák összefogására van szükség, hogy tartós növekedést mutathasson az agrárium.

Összefogás a fenntartható gazdálkodásért - Egy beszélgetésből alakult meg a német PlusPlants, amely mára több innovációs díj büszke nyertese.

Csak a fertőzött területeket korlátozza Thaiföld, ha kitör a madárinfluenza - A thai exportban érdekelt magyar baromfiipari vállalkozások európai versenytársaikhoz képest is előnyhöz juthatnak.

Voksoljon a kedvencére! Elindult az Év Agrárembere kitüntető díj közönségszavazása! - A január 20-ig tartó online szavazás győztese Az Év Agrárembere kitüntető díj Közönségdíjának büszke tulajdonosa lesz.

<< Kattintson IDE és szavazzon a Közönségdíjasra! >>

Növelni kell Magyarország erdősültségét - Fásítással jövedelmezőbb lehet a mezőgazdálkodás, ezért is készített kiadványt a NAK az agrárerdészeti rendszerekről.

Január végén figyelni kell a határidőkre! - Több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek év elején.

2019 az együttműködések éve lesz - Ausztria, Grúzia és Moldávia nagyköveteivel találkozott Nagy István agárminiszter Budapesten a nemzetközi agrárkapcsolatok fellendítése érdekében.

Konferencia az élelmiszer-higiéniáról és -biztonságról - Ezek mellett szó fog esni a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésről és a digitalizáció szerepéről is.

A NAK fontosnak tartja a szakmai konferenciákat - fotó: 123rf.com

Mostantól a magyar gazdáknál marad a termőföld - A földforgalmi törvény módosításával megerősödnek a helyben lakó gazdák.

Ismerje meg a földforgalmi törvény módosításait - Tájékoztató kiadvány jelent meg a földforgalmi törvény változásairól.

Akár 20 évre is kaphatnak a gazdák vízjogi üzemeltetési engedélyt - Az év elején megváltozott vízügyi szabályozás szerint a korábbi 5 év helyett immár akár 20 évre is kaphatnak önözéshez engedélyt.

A gyümölcs nem egy termék a sok közül - Hatásos volt-e a jégkárelhárító rendszer? Miként lehetne ösztönözni a vásárlókat a gyümölcsfogyasztásra? Mi a megoldása a már csapból is folyó gyümölcságazati helyzetnek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A cseresznye kiszorult az áruházak kínálatából - fotó: Csizmadia György

A legjobb állatvédő maga a gazda - 2019. január 7-én Újfehértón tartották meg a XIV. „Földész Fórum” Tudományos Tanácskozás című rendezvényt.

Egyre jobban teljesít az agrárium - A jogalkotás területén az Agrárminisztérium volt a legaktívabb tárca az elmúlt évben.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.