2020.04.09., csütörtök , Erhard

Hírek

2020. február 08. szombat • 13:50

Az őstermelőknek ellenőrizni szükséges a 2020. évi értékesítési betétlapokat

Az őstermelők március 20-ig kérelmezhetik a 2020. adóévre szóló betétlapjukat, hogy az igazolványuk érvényessége január 1. napjára visszamenőleges legyen, ezáltal biztosíthatják őstermelői jogviszonyuk folyamatosságát. Nem érvényes igazolvánnyal a gazdálkodók nem minősülnek őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet sem folytathatnak.

Az igazolványon látható öt év (pl. 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes. 


forrás: NAK

Amennyiben bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2020. évi betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja.

Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség.

Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információkat megtekintheti a NAK honlapjána az „Őstermelői adatok” menüpontban, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

Az érvényesítésről és a szükséges dokumentumokról az „Érdemes időben gondoskodni a 2020-as betétlapról” itttalálnak további információkat. Kérjük, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg a bejelentett lakóhelyük, vagy a tartózkodási helyük szerinti megyében található NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodáját ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségét itt tekinthetik meg.

A betétlap kiállítása, pótlása továbbra is díjmentes.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.