2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Hírek

2018. október 17. szerda • 23:30

Az ünnepi pillanatokra a gazdásztársadalomnak is szüksége van!

Immár ötödik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj. Idén tíz kategóriában keressük a köz számára értékeset alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket.

- Meg kell becsülnünk a sikeres agrárszakemberek munkáját és meg is kell mutatnunk őket másoknak – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán, Az Év Agrárembere kitüntető díj kiírását bejelentő sajtótájékoztatón, Budapesten.


Nagy István agrárminiszter, Az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke - fotó: agrotrend.hu

A miniszter, aki a díj fővédnöke is, kiemelte: a magyar mezőgazdaság példaértékű szereplőinek bemutatása egyszerre társadalmi, kulturális és gazdasági érdek. A díj nem egy-egy cselekedetet, hanem egy egész életművel értékel. - Az elismeréssel célunk, hogy mindenki megszólítva érezze magát és mindenki közös ügynek érezze a vidék sorsának alakulását, hiszen Magyarország sikerének záloga a vidék felemelkedése, megmaradásának záloga pedig a vidék megmaradása – hangsúlyozta Nagy István.


Mátrai Zoltán, Az Év Agrárembere kitüntető díj főszervezője - fotó: agrotrend.hu

Mátrai Zoltán c. egyetemi docens, a díj főszervező kifejtette: a kitüntető díjjal az Agrotrend Csoport egy agrármédiakategóriát teremtett, az elismerések, társadalom javát szolgáló gazdálkodók díjazásának kategóriáját.

Az Év Agrárembere kitüntető díjnak eddig két növényorvos (Kujániné Cser Olga 2014-ben, Zsigó György 2015-ben), két kertészmérnök győztese (Csikai Miklós 2016-ban, Mutsy Árpád 2017-ben) és sok kiváló kategóriagyőztese, jelöltje volt.


Prof. Dr. Gyuricza Csaba NAIK-főigazgató, Az Év Agrárembere kitüntető díj védnöke - fotó: agrotrend.hu

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója, a díj védnöke szerint a mezőgazdaság sikere és jövője azon is múlik, hogyan tudnak az ágazatnak olyan fiatalokat megnyerni, akik az egyre erősödő versenyben helytállnak, akik segítségével sikerül fenntartani és megőrizni a vidéki életformát.

- Szükség van arra, hogy a mezőgazdaságot szerethető és büszkén vállaló, célként megtestesítő kiváló szakemberek a mindennapi érdemi munka arcai legyenek – jelentette ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

A 2014-ben alapított elismerésre bármely ágazati szereplő jelölhető október 15-től november 11-ig szakmai bemutatkozás és fotó feltöltésével a www.azevagrarembere.hu oldalon.

A jelölést követően egy 70 agrárszakemberből álló zsűri novemberben választja ki a kategóriadöntősöket, akikről bemutatkozó kisfilm is készül. A közönségdíjasra 2019. január 5-től 20-ig szavazhatnak az esemény facebook oldalán, a nyerteseket pedig egy nagyszabású gálaesten február 2-án tüntetjük ki, ahol életműdíjakat is átadunk.

www.azevagrarembere.hu 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.