2022.10.03., hétfő , Helga

Hírek

2020. október 08. csütörtök • 12:55

Baranyában már felkészültek a télre

Szociális tűzifára igényelhettek támogatást a baranyai önkormányzatok is, csaknem 260 település pályázott sikeresen.

Közeledik a hideg idő és vele együtt a fűtési szezon, sok család és idős ember a nehéz helyzete miatt azonban nem tudja beszerezni a kellő mennyiségű tüzelőanyagot. Nekik nyújt segítséget a kormány által indított szociálistűzifa-program, amelyre az ötezer főnél kisebb települések önkormányzatai pályázhattak. Az eredményeket nemrég hozták nyilvánosságra, így hamarosan minden érintett községben igényelni lehet az ingyen tüzelőt - írja a bama.hu.

fotó: pixabay.com

Ahogy az elmúlt években, Gödre önkormányzata most is részt vesz a programban. Nagyjából két és félmillió forintot nyertek el, ebből 128 köbméter fát tudnak vásárolni, amit még ebben az évben szeretnének beszerezni. Gelencsér Gábor polgármester lapunknak kiemelte, jó kezdeményezésnek tartják, hogy ingyen tüzelőt kapnak a családok, hiszen nálunk a fán kívül nem tudnának mással fűteni télen a háztartások. A tüzelőanyag viszont drága, sokan pedig nem engedhetnek meg maguknak ekkora költséget.

A település szociális rendelete értelmében a kiosztásánál előnyt élveznek a kisgyermeket nevelő családok, az igényléseket a Szociális Bizottság fogja elbírálni.

A polgármester azt is elmondta, hogy a korábbi években náluk is előfordultak visszaélések, vagyis a háztartások megkapták az ingyen tüzelőt, azonban azt aztán eladták, éppen ezért a településen próbálnak a hasonló esetek ellen tenni. Sok olyan család van, akinek jól jönne a téli tüzelő, ezért szabálytalan, ha valaki visszaél a támogatással.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.