2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2020. december 25. péntek • 10:53

Bejgli nélkül nincs karácsony

A baon.hu arra kereste a választ, hogy melyik sütemény nélkül nincs karácsony. A szavazatok egyértelmű választ adtak.

Aligha lephet meg bárkit is az eredmény, amely szerint 64% voskolt a bejglire – legyen az akár a diós, akár a mákos verzió. Úgy vélik, e tradicionális, csak ilyenkor sütött finomság nélkül bizony nem ünnep az ünnep.

fotó: wikimedia

A második befutó 10%-nyi szavazattal a mézeskalács lett. Az utóbbi időben ennek is egyre nagyobb divatja van, és bizony el tudjuk képzelni, hogy a kisgyermekes családokban még a bejglinél is nagyobb népszerűségnek örvend. Elkészítése sem olyan bonyolult, abba még a legkisebbek is bátran bekapcsolódhatnak.

Talán méltatlanul kevés szavazatot kapott másik régi karácsonyi finomságunk, a habcsók, amelyből egykor, dédanyáink idejében díszként még a karácsonyfára is jutott. Ma már csak 1%-nyian esküsznek erre a pillanatok alatt elkészíthető, többfunkciós alkotásra, pedig talán érdemes lenne hagyományát feléleszteni.

A második legtöbb szavazatot begyűjtő kérdés tárgya nem valamely ünnepi sütemény volt, hanem édesanyáink, nagyanyáink sütő-főző tudása. A szavazók negyede (25%) válaszolt úgy, hogy neki mindegy, milyen édesség kerül ilyenkor az asztalra, csak minőségi legyen, amit leginkább az édesanyja vagy a nagymamája receptje és odaadó konyhai munkája garantálhat.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.