2022.08.17., szerda , Jácint

Hírek

2016. április 05. kedd • 15:20

Békés megyében 2262 hektár földet értékesítettek márciusban

Békés megyében az állami földárverések második szakaszának lezárásáig, március 29-ig 2262 hektár födet értékesítettek, ebből az államnak 3,83 milliárd forint bevétele származott - válaszolta az MTI megkeresésére a Békés Megyei Kormányhivatal kedden.

A második körben meghirdetett, több mint hétezer hektárnyi, 427 darab földrészletből 114-et tudtak értékesíteni, 3 milliárd 829,9 millió forint értékben.

Az első körben meghirdetett földárveréseken a meghirdetett 818 földrészlet felét értékesítették, mintegy 13,3 milliárd forint értékben. A tavaly év végén elárverezett 419 ingatlan nyolcezer hektárt fedett le. A területek túlnyomó része mindkét esetben főként szántó, kisebb mértékben legelő volt.     Harmadik körös földárverésről egyelőre nem rendelkeznek információval - közölte a megyei kormányhivatal.   

Bitay Márton Örs, az állami földekért felelős államtitkár hétfőn úgy nyilatkozott: amennyiben a kormány úgy dönt, folytatódik a Földet a gazdáknak program, a  harmadik szakaszban nemcsak a még el nem kelt földeket hirdetik meg újra, hanem a licitbe bevonhatják a halastavakat és a gyümölcsösöket is.

agrotrend.hu/MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.