2021.04.21., szerda , Konrád

Hírek

2019. március 22. péntek • 10:51

Beletekintene a mezőgazdaság világába?

Városi, nem mezőgazdász, de az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják Vidék Kaland Programra.

Április 18-ig lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra, amelyre városi, nem mezőgazdász, ám az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják - jelentették be csütörtökön az Agrárminisztérium (AM) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) közös sajtótájékoztatóján Budapesten.


Farkas Sándor hangsúlyozta a generációváltás szükségességét az agráriumban - fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Farkas Sándor, az AM parlamenti államtitkára üdvözölte az AGRYA által januárban indított Vidék élet, fiatalok vidéken címmel indított programcsomagot. Míg a Vesd bele magad! kezdeményezéssel a gyerekek a kertészkedéssel ismerkedhettek meg, addig a most megjelent felhívás által a fiatalok bepillantást nyerhetnek egy működő gazdaság mindennapjaiba, és megismerkedhetnek a vidékkel.

Az államtitkára úgy vélte, hogy ezen programok vonzóvá tehetik az agráriumot a fiatalok számára.

Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke elmondta, hogy a Vidék Kaland Programra 18-35 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A pályázaton kiválasztottak egy hetet tölthetnek el fiatal gazdák által irányított gazdaságokban.

Jelentkezni a ide kattintva lehet, ahol szintén érhető a pályázat részletes leírása is. A városi fiatalokat fiatal gazdák fogadják. Azok a gazdák, aki csatlakoznának a programhoz, szintén április 18-ig tehetik meg az AGRYA weboldalán.

- A felhívásra közel 1300 család jelentkezett, közülük 944 család teljesítette a pályázat minden feltételét - tette hozzá Kesjár Kamilla. 

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.