2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2016. január 10. vasárnap • 14:13

Bemutatjuk Az Év Agrárembere döntőseit: ismerje meg Kőrösi Gergőt!

A véghajrához közeledik az Év Agrárembere Díj: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért, mi pedig bemutatjuk a jelölteket: ismerjék meg elsőként az agrárgépészet kategória döntősét, Kőrösi Gergőt, a Digitroll Kft. tulajdonosát és fejlesztési igazgatóját.

Kőrösi Gergő fiatal kora ellenére komoly szakmai sikereket tudhat maga mögött: az általa vezetett fejlesztőcsapat, a Digitroll Kft. alkotta meg a világ első olyan gabonavetés ellenőrző rendszerét, mellyel pontosan megmérhető a vetőgép által kijuttatott vetőmagok darabszáma.  Az új szenzor és a hozzákapcsolódó vetésellenőrző rendszer fejlesztésében Kőrösi Gergő nem csak mint fejlesztési vezető vett részt: ő tervezte meg a szenzor külső és belső fizikai kialakítását és a vetés adatait megjelenítő iPad és ISOBUS programok teljes felhasználói, vagyis grafikai felületét is. A termékfejlesztés mellett ő foglalkozik a Digitroll arculati tervezésével is. Igazi univerzális emberként ténykedik és van jelen a cég minden területén.

A Digitroll Kft. 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely azzal a célkitűzéssel alakult meg, hogy minőségi műszereket fejlesszen ki és gyártson a mezőgazdaság számára. A cég 20 éves tapasztalattal rendelkezik a magérzékelő szenzorok fejlesztésében. A kifejlesztett magérzékelők mindig a legpontosabbak közé tartoztak a piacon, aminek köszönhetően olyan világcégeknek a beszállítóik, mint például a Vaderstad.

A csapat új fejlesztésnek sikerét fémjelzi az is, hogy a hannoveri Agritechnica kiállításon a Machine of the Year 2016 díjkiosztóján az év terméke lett az agrárelektronika kategóriában.

A közeljövőben Kőrösi Gergő szeretné mindazt a szakmai tudást és tapasztalatot megosztani, amelyet az agrárelektronika terén szerzett, illetve a precíziós vetéssel kapcsolatban új utat mutatni az agrárszakemberek és a frissen diplomázott fiatalok számára, megjelenni szakmai fórumokon, rendezvényeken, kiállításokon és a hajdúszoboszlói gazdakörben. A jövőben tervei között szerepel, hogy a Digitroll Kft. lehetőséget adhasson a Debreceni Egyetem műszaki és agrár karán hallgató diákoknak szakmai gyakorlatra, illetve a jövőbeni K+F projektekben való részvételre.

A 28 éves Kőrösi Gergő házas, 2 gyermek édesapja, emellett a Debreceni Egyetem hallgatója gazdálkodásmenedzsment és műszaki menedzser szakon. Fiatal "agrárembernek” számít, hiszen csak 2010-től kezdett el foglalkozni az agrárelektronikával. 
 
 Kőrösi Gergő a hajdúszoboszlói gazdakör tagja, melynek 1914-es megalakulásakor ősei alapító tagok és vezetők voltak. Emellett az MI - Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület alapító tagja, mely azért alakult, hogy az ötleteik és közreműködésük által Hajdúszoboszló minden értelemben megfelelhessen a 21. század által támasztott követelményeknek és kiszolgálja az itt élő emberek és az idelátogatók igényét, legyen szó bármelyik generációról.
 
 A fiatalember sokat tesz a helyi sportéletért is: a Mátraszentistváni Síiskola Egyesület alapító tagja. Az egyesület sí- és snowboardoktatással járul hozzá a gyermekek és felnőttek egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséhez és megőrzéséhez friss levegőn.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.