2021.01.20., szerda , Fábián, Sebestyén

Hírek

2016. január 11. hétfő • 17:10

Bemutatjuk Az Év Agrárembere döntőseit: ismerje meg Pethő Jenőt!

A véghajrához közeledik az Év Agrárembere Díj: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért, mi pedig bemutatjuk a jelölteket: ismerjék meg az agrárgépészet kategória döntősét, Pethő Jenő családi vállalkozót!

Pethő Jenő már több mint négy évtizede van a mezőgazdaságban. A rendszerváltáskor az elsők között lett magángazdálkodó, hogy bizonyítsa: az egyéni vállalkozási módnak is van jövője, amire nagyon büszke. A szakmai igényesség és a gépekkel való bánásmód példája.

Mezőgazdasági szakközépiskolában végzett technikusként. 21 évet nagygazdaságban volt középvezető, 22 éve pedig saját gazdaságát irányítja. 
 8 fajta növény szántóföldi termesztésével foglalkoznak. Őszi árpából, őszi búzából, tavaszi árpából és zabból vetőmagot állítanak elő. Egyedi növénye a cukorrépa, fontosnak tartja az ősi hagyományok ápolását. A folyamatos megújítás és a nyereség visszaforgatása a siker kulcsa szerinte.

A vetőmagtermesztés kiváltságos szakmai feladat volt mindig is, ezért kizárólag prémium eszközökkel és gépekkel gazdálkodnak. A mezőgazdasági támogatásokban részt vesznek és kihasználják a lehetőségeket. A háztól csak patyolat tiszta géppel lehet kihajtani – ebben nem ismernek kompromisszumot. A helyi vadásztársaság elnöke, a református egyházközség presbitere, a MAGOSZ-ban országos küldött volt ez évig, a NAK megyei mezőgazdasági alelnöke jelenleg is. Szaktudásával szívesen támogatja a fiatalokat, mindig nyitva áll előttük az ajtó, egyet üzen számukra: a fogadókészség legyen meg és a tudásvágy, így mehet csak előre a szakma!

agrotrend.hu 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.