2021.09.17., péntek , Zsófia

Hírek

2016. január 11. hétfő • 12:37

Bemutatkoznak Az Év Agrárembere döntősei: ismerje meg Kustra Mihályt!

A véghajrához közeledik az Év Agrárembere Díj: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért, mi pedig bemutatjuk a jelölteket: ismerjék meg az agrárgépészet kategória döntősét, Kustra Mihály családi vállalkozót!

Kustra Mihály anno „a semmiből” kezdte mezőgazdasági pályáját. Sikere a becsületességgel és a pontossággal kezdődik, hitvallása szerint senkit nem szabad megrövidíteni, az a jó üzlet, ahol mind a két fél boldog.

Kukoricát, napraforgót, árpát, dinnyét, szóját, valamint az állatok miatt zabot is termesztenek. Saját szárítóval is rendelkeznek, próbálnak saját maguk megoldani minden munkát. Végzettségét tekintve aranykalászos gazda, számos gépkezelői jogosítvánnyal rendelkezik. 25 éve gazdálkodik. 
 1992-ben összesen 3 hektár saját földdel indultak, onnan fejlődtek a jelenlegi szintre. Alapszakmája autószerelő, kényszervállalkozásnak indult a mezőgazdaság először dinnyével és birkákkal. Nagy volt a munkanélküliség a térségben, a gazdálkodás pedig kiugrási lehetőséget jelentett számára.

A kertészeti és állattenyésztési pályázatokban is aktívan részt vesznek. Sertések vannak tervbe véve a jövőben az állattenyésztés terén. Minden pénzét visszaforgatta a földbe, gépekbe az idők során. Büszke arra, hogy ténylegesen saját maga teremtett meg mindent, nem voltak öröklött földjei, nagygazdasági kapcsolatai. Gabonát Horvátország és Szlovénia felé is exportál.

Kustra Mihályék Drávasztárán a helyi sportegyesületet, tambura zenekart, Felsőszentmártonon a falunapot és a futballcsapatot is támogatják. Mivel önmaga is ilyen környezetben nőtt fel, szívügye a kis falvakban a helybeli kultúra fenntartása.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.