2020.05.24., vasárnap , Eszter,Eliza

Hírek

2018. július 26. csütörtök • 09:55

Biztos jövő előtt a Grimme

A német cég Kínában avatta legújabb gyárát, ami legnagyobb külföldi beruházása ez idáig.

A Grimme a Pekingtől dél-keletre 130 km-re található Tianjin-ban nyitotta meg első kínai gyárát. A 12.500 m2 gyárfelülettel és 1.400 m2-es irodaépülettel rendelkező gyártelep, amelyhez 3,5 ha kísérleti terület is tartozik 13 millió euróba került. Ez volt a Grimme legnagyobb külföldi beruházása ez idáig - olvasható az Eilbote Magazinban.


A kínai piac, biztosnak számít - fotó: Grimme

Mindezt a cég alapításának 150 éves jubileuma alkalmából valósították meg. A kínai gyár ugyanolyan modern technológiára épül, mint amelyet a Grimme a németországi törzsgyárában Damme-ben alkalmaz.

Az új kínai gyárban a Grimme burgonya technológia teljes gépsorait gyártják majd: ültető és ápológépeket, burgonya betakarító gépeket, ill. kombájnokat, valamint a tároláshoz szükséges ki- és betároló anyagmozgató, ill. manipuláló gépeket és gépsorokat, amelyeket a kínai igényekre fejlesztenek.

Kínában több mint 5 millió hektáron termelnek burgonyát, amely a legnagyobb ilyen terület, ami egy országban található a világon. A burgonya a kínaiak étkezési kultúrájában a negyedik legfontosabb alapélelmiszer, így a Grimme gyár biztos jövőnek néz elébe.

agrotrend.hu / Eilbote

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.