2020.10.01., csütörtök , Malvin

Hírek

2020. január 27. hétfő • 14:57

Borlovagok ültek disznótort

A Szent Vince Borrend ismét a Mester Klubot választotta év eleji disznótora helyszínéül. Zsilák Ádám borlovag, a rendezvény házigazdája elmondta, a disznóvágások időszakában több a teendő a hízókkal, mint a szőlővel.

– Miként a bor-, úgy a kolbászkésztés is egy tudományág – hangsúlyozta Zsilák Ádám. – Őseink a disznóvágással hagyományt teremtettek, amit nekünk őriznünk, ápolnunk kell - írja a beol.hu.

fotó: wikimedia (illusztráció)

Lukács Sándor, a borrend megyei lovagi székének elnöke kifejtette, a régi disznótoros vacsorákon is mindig ott volt a gazda bora, amit jó szívvel kínált a vendégeknek.

Egyetemi tanárok tartottak előadást, az egri dr. Barócsi Zoltán a szőlő, a bor és az egészség összefüggéseiről, a szegedi Hack Szabolcs pedig a fizika oldaláról, Hogyan nézzünk bele a borba? címmel.

Közben a háziasszony, Katalin készítette a finomabbnál finomabb disznótoros ételeket a hagymás vértől a kiszelylevesig, a sült kolbásztól a cigánkáig. Természetesen a borok nemcsak elméletben voltak jelen, a résztvevők az ételekhez kiváló nedűket kortyoltak.

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.