2022.10.05., szerda , Aurél

Hírek

2020. február 06. csütörtök • 16:29

Brazíliában tárgyalt az Agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter tárgyalásokat folytatott Tereza Cristina brazil mezőgazdasági miniszterrel csütörtökön Brazíliavárosban.

A megbeszélés során a felek áttekintették az agrárium előtt álló globális kihívásokat és a további együttműködési lehetőségeket az állattenyésztés és az innovatív agrártechnológiák területén - írja az Agrárminisztérium.

fotó: AM

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelten fontos az öntözésfejlesztés; és bemutatta az tárca öntözéses gazdálkodás megoldására tett javaslatát, illetve a brazil miniszterrel közösen áttekintették az együttműködési lehetőségeket az öntözéssel kapcsolatos tapasztalat- és technológiaátadás területén.

Hozzátette: a mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új magyar komplex talajkezelési technológia, mely a talaj nedvességtartalmának megőrzését szolgálja.

A felek egyetértettek abban, hogy mindkét orszàg számára kölcsönösen fontos ezen technológiák megismerése és az eddigi együttműködések továbbfejlesztése, a Magyarország és Brazília közötti kétoldalú kapcsolatok további erősítése.

Magyarország célja, hogy a fejlődő országokban, így az afrikai kontinensen is helybe, odavigye a segítséget az agráriumban, ahol szükség van rá – ismertette Nagy István miniszter.

A brazil és a magyar agrárminiszter közösen megfogalmazta, hogy hozzá kell járulnunk a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez, kutatóink, tudósaink szaktudásának gyarapításán és az országok gazdaságainak k fejlesztésén keresztül.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.