2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Hírek

2017. november 20. hétfő • 12:47

"Célunk az, hogy a mezőgazdaságot közel vigyük a gyerekekhez."

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ismeretterjesztő fórumsorozatot indított általános iskolások részére.

Az egészséges táplálkozásról szóló tájékoztató fórumon vettek részt csütörtökön három nyolcadik osztály tanulói a zalaegerszegi Petőfi-iskolában. Az országos sorozat második állomása is a zalai megyeszékhelyen volt - olvasható a NAK oldalán.

A NAK zalai szervezetének vezetőjének javaslata alapján indította a NAK azt a több megyét is érintő iskolai tájékoztató fórumsorozatot, amelynek keretében néhány nagyvárosban

egy-egy iskola diákjai a mezőgazdaságról, az élelmiszer-feldolgozásról és az egészséges táplálkozásról kapnak információkat.

A programsorozat csütörtökön kezdődött el Zalaegerszegen a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. (Pénteken pedig a megyeszékhely Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskolája vot a program következő állomása.

Az egyik célunk az, hogy a mezőgazdaságot közel vigyük a gyerekekhez.

fotó: NAK

Tudják meg, hogy ami otthon az asztalra kerül és a család fogyasztja, az honnan van, kik azok, akik megtermelik. A kamarának van egy edukációs Facebook-oldala, az ,,Itthonról otthonra". Ennek az a célja, hogy a lakosságnak, a mezőgazdaságban járatlan fogyasztóknak olyan információkat adjunk, amelyek segítenek az egészségmegőrzésben, és a termények felhasználásának szélesebb spektrumát is megmutatja. Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy ezt a témát a gyerekekhez is el kell vinni. Az ő szemléletüket már most úgy kell alakítani, hogy lehetőleg változatos étrendre legyen igényük. A mai indító rendezvényünknek az is célja, hogy a helyi termékeket is megismertessük a gyerekekkel – mondta többek között a csütürtüki iskolalátogatáson Süle Katalin, a NAK Zala megyei elnöke, aki az egészséges táplálkozásról és gyümölcs-, valamint zöldségféléink termesztéséről osztott meg érdekes információkat a gyerekekkel.

Őt követően pedig Nagy Kálmán, a kamara megyei alelnöke az almafogyasztás fontosságáról, és e gyümölcsünk termesztéséről beszélt. Végül helyi termékeket kínáltak kóstolásra a diákoknak.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.