2021.12.05., vasárnap , Vilma

Hírek

2019. március 17. vasárnap • 14:04

Csak együtt, összefogással tehetünk az agrárium jövőjéért

A napokban lezajlott nemzeti ünnep sikeresen felhívta a figyelmet a magyar mezőgazdaság és az agrárium kihívásaira, amit közös összefogással meg tudunk alapozni a jövő generáció számára.

Ösztönözni kell a sertéshús hazai fogyasztását! - A tavaly megjelenő afrikai sertéspestis korlátozta a magyar sertéshús exportját a harmadik világbeli piacokra.

Környezettudatosabb évek jönnek Európában - Az unió megerősíti a környezetvédelmi programjának 2021 utáni támogatását.

Együtt a magyar agráriumért - Rendhagyó ünnepségen emlékeztek meg az 1848/49-es szabadságharcról, illetve kitüntették a hazai mezőgazdaságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.

Dr. Nagy István: a kivívott szabadságért ma is küzdeni kell - fotó: agrotrend.hu

Miként védheti meg termőföldjét? - Egy szakmai programsorozaton részletesen körbejárták a talajjavításának témakörét.

Az EU kiáll a termelők mellett - A nemzetközi üzletláncok visszaélései ellen lépne fel az Európai Parlament új jogszabálya.

Ismerjék meg a tejtermékek előállításának rejtelmeit! - Igényekre szabott tematikával indulnak a tejipari gyakorlati napok.

Saját múltja kötelezi Magyarországot - El kell ismerni azoknak a kimagasló szakmai munkáját, akik hozzájárultak a magyar agrárium megerősödéséhez.

Nagy István: 171 évvel ezelőtt megmozdult Magyarország - fotó: Pelsőczy Csaba / AM

Visszaszorulóban van a fűszerpaprika vetésterülete - A termesztők jövedelmezősége kritikus szintre csökkent, éppen ezért az ágazat idén több forrásból juthat majd támogatáshoz.

Megfelelő tájékoztatás és szaktanácsadás az agrárium szereplőinek - Együttműködési megállapodás született a magyar mezőgazdaság versenyképességének növekedése érdekében.

Több támogatást kapnak a baromfi- és a sertéstartók! - Még idén új állatjóléti programok indulnak.

Egy év alatt 15 ezerrel nőt a szarvasmarha-állomány - Az állomány 58 %-át gazdasági szervezetek, 42 %-át pedig egyéni gazdaságok tartották.

Folyamatosan gyarapszik a szarvasmarha-állomány - fotó: Pixabay

Fejlődés vár az erdei turizmusra - Emellett viszont meg kell teremteni a föld-, a vad- és az erdőgazdálkodás összhangját.

Növényvédőszer hatóanyagát értékelte az EU Bizottság - Az EU Bizottság javaslatára Franciaország, Hollandia, Magyarország és Svédország közös jelentéstevőként értékeli a glifozát - növényvédő szer hatóanyag - megújítását.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.