2019.04.21., vasárnap , Konrád

Hírek

2018. március 25. vasárnap • 09:06

Dohánytermelők: benyújtható a kötelezettség-megosztási kérelem

Megjelent a 14/2018. (III. 14.) számú kincstári közlemény a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban történő 2018. tárgyévi kötelezettség-megosztásról.

A vonatkozó szabályok értelmében a dohánytermelő magánszemély legfeljebb három, szintén valamelyik jogosult településen mezőgazdasági tevékenységet folytató együttműködő termelővel megoszthatja az élőmunka ráfordítási kötelezettségét, vagy az élőmunka ráfordítási és az árbevétel teljesítési kötelezettségét.

A 2018. tárgyévi kötelezettség-megosztásra vonatkozó kérelmet a dohánytermelőnek és az együttműködő termelő(k)nek együttesen, postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, kivéve Csongrád megyében, ahol a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához kell az iratokat eljuttatni 2018. április 1. és 2018. május 2. között.

A kötelezettség-megosztást tárgyévre vonatkozóan kell bejelenteni, így a 2017. tárgyévre benyújtott nyilatkozatok a 2018. tárgyévre már nem vonatkoznak. A kincstár honlapján már elérhető a formanyomtatványt és kitöltési útmutatót tartalmazó közlemény.

agrotrend.hu / NAK

Fókuszban
Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Az Agrotrend Csoport idén 7 kategóriában keresi azokat a

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nemcsak kötődésük van

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.