2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Hírek

2018. augusztus 26. vasárnap • 15:49

Drágul a baromfi, a napraforgó és a tejtermék is

Nincs olyan termék a piacon, ami ne kerülne többe a megszokottnál. Az idei nyár szárazsága sajnos jelentős mértékben befolyásolja a piaci árakat, azonban a szőlősgazdák bizakodnak a jó termést illetően.

Drágulni kezdtek a tejtermékek - Leginkább a vaj és a tejföl ára emelkedtek.

Elkerülhetetlen a baromfihús drágulása - Nagymértékben növekedtek baromfipiaci szereplőinek költségei az utóbbi időszakban.

Keresetemelkedés az agráriumban - Viszont a Központi Statisztikai Hivatal jelentése nem csak jó híreket fogalmazott meg.

Növekszik az átlagkereset - fotó: pixabay.com

Mi lesz az étkezési alma árával? - Az ipari alma jelenlegi felvásárlási ára nem csak a termelőkre van hatással.

Kezelhetetlen Romániában a sertéspestis - Az országban egyre több helyen bukkan fel a fertőzés. Jelenleg a járvány az ország dél-keleti részén terjed a legjobban.

AKG: a horizontális ültetvénycsoportra vonatkozó aktuális kötelezettség - Az érintett tematikus előíráscsoport esetében az egyik vállalható előírás a levélanalízis elvégzése, ami minden évben kötelező.

Változások az erdőterületek kompenzációs kifizetéseiben - Többek között az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény változásai miatt történtek a módosítások.

A támogatási kérelem csak akkor nyújtható be, ha ahhoz a kormány előzetesen hozzájárult - fotó: pixabay.com

Európában mindenhol magasabbak a felvásárlói árak - Még mindig nem egyeztek meg a termelők és az Austria Juice az gyümölcs korrekt felvásárlási ára kapcsán.

A gazdaságok vezetői nyugdíjasként is folytatnák a munkát - Magyarországon a lakosság száma évről évre jelentős ütemben csökken, ugyanakkor a legutóbbi gazdasági válság elmúltával mind fokozottabban jelentkezik a munkát végzők iránti igény.

A bolti alma megfizethetetlen, a termelők meg egy fillért sem kapnak - Ilyen alacsony árra az elmúlt tíz évben nem volt példa, tavaly ötven forintot adtak egy kiló ipari minőségű almáért.

A dohánytermesztés mértéke továbbra is növekszik hazánkban - Napjainkban erősen foglalkoztatja a gazdatársadalmat a közös agrárpolitika (KAP) 2020 utáni alakulása, nincs ez másképp a dohányipari szereplőkkel sem.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.