Hírek

Egészséges és finom a sárgadinnye!

Az Ételt Csak Okosan összegyűjtött néhány érvet amellett, miért (pont) sárgadinnyét fogyasszunk, mondjuk egész nyáron.

A június végétől szeptember elejéig frissen kapható gyümölcs szénhidrát- és zsírtartalma is alacsony, illata és íze – ha jól választunk – mézédes, és a következő vitaminokban gazdag: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9- és C. De tartalmaz még vasat, kálciumot és foszfort is – írja az Infostart.

Bár a héjából – görög testvéréhez hasonlóan – nehéz az érettségére következtetni, a szaglásunkra nyugodtan hagyatkozhatunk, a kocsánnyal szembeni végen kell próbálkozni. Amelyiknek nincs illata, nem szabad megvenni, régen szedték le, vagy éretlenül.

Fotó: pikist.com

Válogatási szempontok: a méretéhez képest nehéz dinnye frissen szedett, a sérült, megnyomódott, vizenyősen foltosodott héjú dinnye már nem jó. Hűvös helyen 5-6 napig áll el, fogyasztás előtt meg kell mosni, a hűtőben zártan kell tárolni.

agrotrend.hu / Infostart

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés